Netanyahu: AB-İsrail ilişkileri güçlenmeli

Netanyahu: AB-İsrail ilişkileri güçlenmeli
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu Avrupa'nın, Ortadoğu'daki tek demokrasi ülkesi İsrail ile ilişkilerini yeniden değerlendirmesi zamanının geldiğini söyledi.

REKLAM

İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu Avrupa’nın, Ortadoğu’daki tek demokrasi ülkesi İsrail ile ilişkilerini yeniden değerlendirmesi zamanının geldiğini söyledi.

Netanyahu, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bu ülkenin başbakanı Victor Orban@in yanı sıra ile Polonya, Slovakya ve Çekya’nın başbakanları ile bir araya geldi.

Avrupa’ya yaptığı çağrıda bu 4 başbakanın desteğini de alan İsrail başbakanı, Macar mevkidaşının radikal İslamcı tehdide karşı ortak çalışma grubu kurulması önerisini desteklediğini de açıkladı.

Benyamin Netanyahu, İsrail başbakanı: “Çok geniş bir coğrafyada yol gösterici konumundaki İsrail, Hristiyan nüfusun bölgede, sadece güvende değil, gönenç içinde de de olduğu tek yer.”

Netanyahu, İsrail’in, çok karanlık bir bölgenin tam kalbinde, Avrupa ve batılı değerlerin bir karakolu olduğunu da söyledi.

Liderlerin ortak basın toplantısında konuşan Macaristan başbakanı Victor Orban, Avrupa Birliği’nin İsrail’e bölgenin istikrarı için gösterdiği çabadan dolayı minnettar olması gerektiğini belirtti.

Orban, İsrail’in Avrupa’yı sık tekrarlanacak bir göçmen istilasından koruduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan her iki lider de Avrupa Birliği ile İsrail arasındaki ilişkilerin, özellikle terörizm tehdidi ve göçmen krizi gibi sorunların öne çıkardığı güvenlik ve teknoloji alanlarında yoğunlaşması gerektiğine vurgu yaptı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO'ya katılımını onayladı

Macaristan’da muhalefetin öncülüğünde düzenlenen gösteride Orban’ın liderliği protesto edildi

Macar Meclisi, 26 Şubat'ta İsveç'in NATO üyeliğini oylayacak