Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREDE UYUM YASALARI

NEREDE UYUM YASALARI


16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda anayasa değişikliği yapıldı. O tarihten bu yana uyum yasaları çıkarılmadı. Erken seçim kararı alındıktan sonra uyum yasaları çıkarılacak. Bu uyum yasaları seçilerle ilgili yasalar değil mi? Bu uyum yasaları çıkarılmadan erken seçim tarihinin açıklanması mantıksızlıktır. Çünkü çıkarılacak uyum yasaları doğrultusunda partiler seçim hazırlıkları yapması gerekir.

İktidar ittifak yapılması için nasıl 26 maddelik bir ittifak uyum yasası çıkarıp ondan sonra ittifak yaptı ise. Partilerde çıkacak uyum yasalarına göre seçim hazırlığı yapacaktır. Uyum yasalarını meclise getirecek olan iktidar değil mi? Kendileri çıkarılacak uyum yasalarına göre hazırlıklarını yaptılar. Ondan sonra baskın seçim kararı aldılar. Ondan sonrada Bekir Bozdağ ?muhalefet hazırlıksız yakalandı? diyerek dalga geçiyor. Daha düne gelene kadar seçimler zamanında yapılacak siz değil miydiniz?

Sayın bakan. Çıkarılacak uyum yasalarına göre muhalefet nasıl seçim hazırlığı yapacak. Aldığım bilgiye göre. Partiler 12 Mayıs tarihine kadar milletvekili listelerini yüksek seçim kuruluna teslim edecekmiş. Partiler iktidar partisi gibi milletvekili aday adaylarını kendisi belirlemek mecburiyetinde değildir. Ön seçim yapacak olanlarda var. Veya temayül yoklaması ile aday adayları belirleyecek olanlar var. Uyum yasaları çıkmadan bunları nasıl belirleyecekler? Ve 12 Mayıs tarihine kadar nasıl ön seçim yapacaklar. Uyum yasaları çıkmadan hiçbir parti seçim hazırlığı yapamaz.

Önce uyum yasarlı çıkar. Ondan sonra uyum yasalarına göre seçim hazırlıklarını yaparlar. Seçim hazırlıkları uyum yasasına göre yapılır. Şimdi uyum yasaları alınan erken seçime göre mi yapılacak? Yapılacak işler uyum yasalarına göre yapılır. Uyum yasaları yapılmış işlere göre yapılmaz. Anlaşılan odur ki? İktidar kendi çıkaracağı uyum yasalarına göre seçim hazırlığını yapmış. Çıkacak uyum yasasına göre muhalefet seçim hazırlığını tamamlayamasın da seçime giremesin mi amaçlanıyor?

20 gün gibi bir kısa zamanda bütün illerde milletvekili aday adaylarının belirlenmesi mümkün değil. Daha uyum yasalarının ne zaman çıkacağı da belli değildir. Ülkede demokrasinin rafa kaldırıldığının göstergesidir. Bu olaylar! Her şeyin bir kuralı vardır. Hiçbir iş kuralsız değildir. Kuralsın yapılan işlerin mutlaka sakıncalı bir tarafı vardır. Kurala uygun yapılmayan işte mutlaka art niyet aranır. Karşındakini ya diskalifiye etmek için yapılır. Ya da köşeye sıkıştırmak için yapılır.

Şimdi soralım. Bir senedir uyum yasaları meclise neden getirilmedi de? Erken seçim kararı alındıktan sonra meclise getirildi? Yeni bir yönetim sistemine geçilecek olmasına rağmen bu uyum yasaları neden geciktirildi?  Bir değim vardır. Düğün erkene alınıyorsa gelin hamiledir derler. ?2009 senesinde erken seçim istemek ülkeye ihanettir. Beceri kliksizdir. 16 ayda seçim yapılıyor. Böyle ülke yönetilmez? diyenler. 6 ayda erken seçim yaptıklarını unuttular. 6 aydır erken seçim yok. Seçimler zamanında yapılacak dediler.

Uyum yasalarını dahi çıkarmadan erken seçim kararı aldılar. Ekonominin deprem tesiri yapacağını düşünülerek, bu depreme maruz kalmamak için. Yeni sisteme geçilmesi içi erken seçim kararı alındığını söylüyorlar.   2019 senesinde elde edilecek yetkileri kullanmayı öne almak için erken seçim kararı alındı. Pekiyi şimdi o yetkilerin hepsi kullanılmıyor mu?

Geline oyna demişler yerim dar demiş. Yerini genişletmişler yenim dar demiş. 2019 seçimlerinde sonra kullanılacak yetkiler. Zaten kullanılıyor. Yetki yok dediler. Referandumdan sonra yetkiler kullanılmaya başlandı. Peki, ekonomi depremini geçiştirmek için. Her şeyde yetki kullanıldı. Neden ekonomi için yetki kullanılmıyor da erken seçime gidiliyor?

Yapılan anketler durumu iyi göstermiyor. Karşılarında her geçen gün güç kazana bir muhalefet oluşunca. Korku dağları sardı. Çareyi erken seçimde buldular. Artık yavaş yavaş cumhur ittifakı çöküyor. Afrin olayının kendilerine puan kazandıracağını zannediyorlardı tutmadı. Onun için erken seçim kararı alınmıştır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21-04 -2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23