• resmi ilanlar

NECMETTİN ERBAKAN BİRÇOK NOKTADA ANILDI

27/02/2021 11:00

Yeniden Refah Partisi Bolu Teşkilatı 54. Hükümet'in Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı 10. vefat yıldönümünde birçok noktada andı.

Yeniden Refah Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanlığı'nın her hafta düzenlemiş oldukları köy ziyaretleri kapsamında İl Başkanı Sadettin Baskın, Merkez İlçe Başkanı Faruk Bayrakdar ve partililer bu hafta Gölköy Hamidiye Köyü'ne giderek Cuma namazı sonrası Necmettin Erbakan'ın vefatının yıldönümü sebebiyle köylülere lokum ikramında bulundu. Sonrasında Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi‘nin Ayasofya Camii'nde düzenlemiş olduğu Necmettin Erbakan'ı anma programına İl Başkanı Sadettin Baskın ve il yönetimi katılım sağladı. Bolu'da ise Kalıcı Konutlar Camii'nde Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu anma programı yapılarak Necmettin Erbakan akşam namazından sonra yad edildi. Anma programı sonrası salgın koşullarına uygun olarak camii cemaatine lokum ve maske ikramında bulunuldu.

“Dünden bugünü anlatan bir liderdi.”

Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümünde açıklamalarda bulunan İl Başkanı Sadettin Baskın; “Türkiye ve Dünyadaki konjonktürel gelişmeler ışığında her fırsatta ‘Milli ve Yerli' kalkınma hamlesinin önemini ifade eden, dışa bağımlılık yerine ülkemizin zengin yeraltı ve yerüstü kaynak ve potansiyelinin harekete geçirilmesini savunan, ‘Yeni Dünya Düzeni' adı altında Siyonist küresel güç odaklarının artarak devam eden ekonomik, ticari ve politik risk ve tehditlerine karşı “toprak ayağımızın altından kayıyor” şeklinde milletimizi sürekli uyaran, mevcut ekonomik darboğazı, borç sarmalını, dış politikadaki gelişmelerin ortaya çıkardığı kaotik durumu her vesilede yıllar öncesinden üzerine basa basa dile getiren ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda “dövecek dizimizin kalmayacağını” ifade ederek bizlere ‘Dünden Bugünü Anlatan' Türkiye Cumhuriyeti 54.Refahyol Hükümeti'nin Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 10. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın katılımlarıyla Ayasofya Camii'nde gerçekleşen Erbakan Hocamızı anma programına il yönetimindeki arkadaşlarımızla dahil olduk. Erbakan Hocamızın yıllarca mücadele ettiği, "Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" sloganı ve hedefiyle gençleri ve bütün milleti harekete geçirdiği Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeydik. Ayasofya-i Kebir Camisi'nde, Hocamızın vefatının 10. yıl dönümünde bu Mevlid-i Şerif'i gerçekleştirdik. Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun.” dedi.

“Son istişare toplantısında yaptığı veciz kapanış konuşması tarihe not olarak düşülmeli.”

Necmettin Erbakan'ın kuvveti değil, hakkı üstün tutan bir lider olduğunu vurgulayan Baskın; “Erbakan Hocamız, Milli Görüş hareketinin birinci kırk yılına başlamadan önce Milli Görüş mefkûresine inanmış kişilerle yaptığı son istişare toplantısı sırasında tarihe not düşülmesi gereken veciz kapanış konuşması sırasında Türkiye'nin içinde bulunduğu vahim durumun önemini ortaya koymaya çalışırken özellikle şu ifadeyle vurgu yapmaya çalışıyordu: “Kardeşlerim, toplantımıza gösterdiğiniz ilgiye ve ortaya  koyduğunuz fikirlere çok teşekkür ediyorum. Görüyorum ki  hepiniz samimi duygularla vatan sathını tutuşturacak  bir ‘çıkış'(huruç) yapmanın gerekliğine inanmışsınız. Türkiye'nin sosyo-politik durumu malumunuzdur. Bu nedenle, inanmış kadroların artık silkinip toparlanma zamanı gelmiştir. Şunu da ifade etmek gerekir ki; artık bir siyasi partinin kuruluşuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu da bir gerçektir. Bundan böyle omuz omuza hep birlikte hareket etme vaktidir.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız Refah iktidarını gözleri dolarak büyük bir özlemle anıyor.”

Bolu'da Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yıldönümü için yapılan etkinlikler hakkında konuşan Merkez İlçe Başkanı Faruk Bayrakdar; Her hafta Cuma günleri gerçekleştirdiğimiz Bolu Merkez İlçe Başkanlığımızca düzenlenen köy ziyaretleri programı kapsamında bu hafta Gölköl Köyü Hamidiye Mahallesi'ndeydik. Cuma namazı sonrası halkımızla bir araya gelirken merhum liderimiz Necmettin Erbakan'ın vefatının yıldönümü sebebiyle halkımıza lokum ikramında bulunduk. Tabii her zaman olduğu gibi halkımız Hamidiye'de de Refah iktidarını gözleri dolarak büyük bir özlemle andı. Bizlere bu temiz ve pak davayı emanet eden Erbakan Hocamıza karşı görevimizi bizler de yerine getirmeye çalışıyoruz. Akşam namazından sonra ise İl STK ve Halka İlişkiler Birim Başkanımız Satılmış Akman ile birlikte bir program düzenleyerek Kalıcı Konutlar Camii'nde Erbakan Hocamızı Kur'an tilaveti, Mevlid-i Şerif ve dualarla salgın kurallarına uygun bir şekilde yad ettik. Ardından programımıza dahil olan vatandaşlarımıza da ikramlarda bulunduk. Programlarımızda emeği geçen ve dahil olan tüm vatandaşlarımıza teşkilatımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah aldanmayan ve aldatmayan Erbakan Hocamız'a gani gani rahmet eylesin.” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: