31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın
Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programının konuğu MHP Samsun İlkadım Belediye Başkan Aday adayı Necattin Demirtaş oldu.

Necattin Demirtaş, ''Öncelikle böyle bir program yaptığınız için teşekkür ediyorum, seçime girdiğimiz tarih Cumhuriyet'in ilanının ve kurtuluşun ilk adımının atıldığı şehirde yöneticilik yapıp şimdi de 100. yılı karşılıyor olmak benim için gurur verici. İlkadım denince akıllara Samsun geliyor. 500 bin civarı bir nüfusu var. Biz belediye başkanlığı yaptığımız dönemde elimizden geldiğince artı değer katmaya uğraştık ve biz yaptığımız projelerle Türkiye'de birçok belediye de örnek olan ve halen uygulanmaya devam eden projeleri hayata geçirmiş olmamız ve bunu İlkadım'da yapmış olmamız bizler için çok önemli. Halk ekmek, üniversite çorba ekmek, Sambis gibi bizim ilk olarak hayata geçirip birçok belediyede örnek olduğumuz projeler var. Biz bu durumdan haz duyuyoruz. '' dedi.

ESKİDEN YÖNETMİŞSEK,HALEN YÖNETMEYE GÖNÜLLÜYÜZ DEMEKTİR

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve MHP İl Başkanı Taner Tekin'in ittifak yorumlarini değerlendiren Demirtaş, ''İttifakın yapılmasını ülkemiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. Doğal ittifak zaten halk tarafından vardı ancak şuan siyasi ittifak söz konusu. Sayın AK Parti İl Başkanımız Hakan Karaduman'ın ifade ettiği 'herkes nereye sahipse kazansın' söylemlerine katılmamız mümkün değil. Bizim il başkanımız sayın Taner Tekin'in dediği gibi daha önce eğer yönetmişsek,orayı halen yönetmeye gönüllüyüz demektir. O gün biz nasıl yönetirken onlar almışsa,bugün de biz alabiliriz demektir. Bu doğru bir yaklaşım değil. MHP ve AKP'nin yaptırdığı anketleri biliyoruz ve yapılan anketlerin çoğunda öndeyiz. Herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Aldığımız bilgilere göre, herkes adayını bizden çıkaracak,aday çıkarmama gibi bir şey şuan söz konusu değil. Eğer olursa alınan karara saygı duyarım.'' ifadelerini kullandı.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKAMADIK

Demirtaş, ''İktidar bizdeyken bunu kaybetmemizin nedenlerini sorgulayanlar elbette oluyor. Bizden kaynaklanan sebepler de var ancak bizim müdahale edemediğimiz sebeplerde var. Bizim eksikliğimiz sandıklara sahip çıkamadık, tutanaklar tutulmuş ve imzalar atılmıştı biz müdahale edemedik. Diğer eksiklik meclis üyesi seçiminde de gereken hassasiyeti gösterememek oldu. Bizim dışımızda gelişen diğer bir olay ise Tayyip Beyin Samsun'a gelip,17-25 aralıkta bana sahip çıkın demesi üzerine halkın eğilimlerinin değişmeside etkili oldu. Oyumuzu %25 civarında artırmış olmamıza rağmen, seçimi kaybetmiş olduk. Her ne olursa olsun, seçim kazanmaktan daha mutlu olduğum şey ise insan kazanmak oldu. Halk bizim ilettiğimiz mesajları almıştı. Bu seçimde hata yapmayacağımızın elbette garantisi yok ancak bizim deneyimimiz var ve çok fazla mesafe katettiğimiz için daha az yanlış yapacağımıza inanıyoruz. Biz seçim kazanma odaklıyız, birilerine yer verme odaklı değiliz. Sosyal Demokratlardan da her iki seçimde çok ciddi oylar aldık,herkese teşekkür ediyorum şahsıma olan güvenlerinde bir sarsıntı olduğunu da düşünmüyorum.'' diye konuştu.

ÇİZGİMDEN TAVİZ VERMEYECEĞİM

Bu toplumda bizim gibi insanların var olduğunu topluma anlatmamız lazım diyen Demirtaş, ''Ben şuan MHP aday adayıyım. Benim derdim başkanlık değil, benim derdim duruş. Bu toplumda bizim gibi insanların var olduğunu topluma anlatmamız lazım. Necattin Demirtaş, her türlü kalıba girmez ve inandığı şeylerden bu zamana kadar taviz vermedi. Yarında vermeyecektir. Biz hiçbir zaman kendi çizgimizden çıkmayacağız. olurda MHP aday çıkaramazsa, benim duruşum ve görüşüm değişmeyecektir. Genel merkezler arasında ittifak olursa uyum sağlayacağız,millet ittifakı da kendi aralarında karar verdiler,ittifak yapmak aslında uzun vadede kaçınılmaz bir durum'' dedi.

ERDOĞAN TOK'UN PROJELERİ BİZE AİT

Erdoğan Tok'un kendisine değil Recep beye oy isteyerek algı yarattığını belirten Demirtaş, ''Erdoğan Tok, kendisine değil Tayyip Beye oy isteyerek algı yarattı. O zamanlar genel seçim havasına büründü. Bana gelip 'biz sana oy verecektik başkanım ancak son anda vazgeçtik Tayyip Bey'e sahip çıkmak için' diyen çok kişi oldu. O liderin bu şekilde etkisi altında kalındı. Bu yapılanların kasetleri ve görüntüleri de halen mevcut. Erdoğan Tok'un yaptığı projeler bize ait. Belediye hizmet binasının mülkiyetini biz aldık,ancak o zaman yapamadık. Ihlamur Kafe var, ihalesini biz yaptık tefrişat kısmı kalmıştı. Derebahçe var, sosyal tesisi yerini bağış yoluyla ben sağlamıştım. Yeni ne var diye sorduğumuzda, HilalKart uygulamamızın adını değiştirdiler,mahallelerde cenaze hizmetlerimizi devam ettirdiler ancak yeni bir proje yok sadece bizim yaptıklarımıza ilave yaptılar diyebilirim. Gençlik Merkezini ben yaptım demiş Erdoğan Bey ama merkezin yapılmasının belediyeyle bir alakası yok. Bizim geleceğe yönelik projelerimiz var,şehirimize renk katacağız. Kentsel dönüşümle ilgili çok çabalamamıza rağmen bir şey yapamadık, oy kaybetmemizde bununda etkisi var. Bu konuyla ilgili projelerimiz var.'' ifadelerini kullandı.