Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 28 Mart 2017

Gazetelerde ne var ne yok? Manşetler, gündem başlıkları, öne çıkanlar hafta içi her sabah 'Ne Var Ne Yok?'ta.

28 Mart 2017 05:13
Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik edeceğiz, ‘Ne var ne yok’ bakacağız ve sabahın fotoğrafını çekmeye çalışacağız.

'Ne var ne yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

28 Mart 2017'de, gazetelerde 'Ne var ne Yok?'

GALATASARAY GÜNDEMİ

Son günlerin önemli başlıklarından biri Galatasaray. Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliğinden ihracının genel kuruldaki oylamada kabul edilmemesi iktidarın büyük tepkisini çekmişti. Bunun üzerine Galatasaray, iki oyuncu için aidat formülü buldu ve ihraç kararı aldı. Hükümetten bu gelişmenin ardından farklı açıklamalar geldi. Başbakan Yıldırım, Spor Bakanı gibi isimler “Doğruyu yaptılar” dedi. Erdoğan gibi bazıları ise bunu yeterli bulmadı. Erdoğan’ın “Aidattan ihraç hafif kalır” sözü Hürriyet ve Habertürk’te kendisine yer bulmuş.
En agresif dil Star’a ait. “Cimbom’daki FETÖ aşığı ne olacak” diyerek Gazeteci Kadir Çetinçalı hedef gösterilmiş. Ancak onlar da meseleyi bambaşka bir yerden tutmuşlar ve hedefe yönetimi koymamışlar.
Bu konuda gelişmelerin nasıl seyredeceği merak konusu ancak gazetelerin bugünkü tutumu geleceğe dair bir mesaj veriyor.

ERDOĞAN’IN KILIÇDAROĞLU MESAJLARI

Dün Erdoğan, bir televizyonun canlı yayınındaydı, her zamanki gibi kendisine çanak sorular soruldu ve o da belli gündemlere dair mesajlar verdi. Erdoğan’ın konuşmasındaki “Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da tankların önünden kaçıyordu” ifadesini Sabah, Star, Yeni Şafak gibi gazeteler öne çıkarmayı tercih etmiş.
Erdoğan, “Halbuki Atatürk Havalimanı’nda buluşabilirdik” demiş. E önceki gün de Kılıçdaroğlu için “Saray’a gitmem diyordu, kuzu kuzu geldi” demişti. Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu ile ilişkisinde tam olarak ne istediğini anlamak mümkün değil. Yani bir keşke görüşseydik, kaçtık diyor, bir kuzu kuzu geldi diyor...
Vatan, Milliyet, Akşam gibi gazeteler de Erdoğan’ın “Atatürk Evet derdi” ifadesini öne çıkarmış.

YILDIRIM, ‘EVET RAHAT ÇIKAR’ DİYOR AMA...

Dün Binali Yıldırım da bazı gazetelerin temsilcileriyle bir araya gelmişti. Orada verdiği mesajlardan “Evet rahat çıkar”ı öne çıkarmayı tercih etmiş Habertürk, Yeni Şafak, Sabah, Akşam gibi gazeteler. Vatan, Star, Hürriyet de “Seçim barajı düşürülebilir” ifadesinden tutmuş.
Aslında Binali Yıldırım’ın böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmesi ‘Rahat evet’ duygusunun çok da hakim olmadığını düşündürtüyor.

YENİ ŞAFAK’TAN ‘REFERANDUMUN NABZI’

Yeni Şafak, Evrensel gibi referandumun nabzını tuttuğunu iddia ediyor ama haberlerinde ‘Evet’ diyenler dışındakilere yer bulmak çok zor. Son dönemde bu meselenin epey gündem olması ve sosyal medyada dalga geçilmesi üzerine 1-2 kararsız ve hayırcı serpiştirilmeye başklandı. Yeni Şafak bugün Burdur ve Beykoz’daydı. Burdur’da 1 kararsız, Beykoz’da 1 hayırcı bulunmuş neyse ki.

SELVİ’DEN ‘ÇÖZÜM SÜRECİ’ GÜNDEMİ

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, “Çözüm sürecine dönülme gündemi var mı” sorusunu köşe yazısına taşıdı. Konuştuğu kaynak Selvi’ye “Bu aşamada böyle bir şey gündeme gelmez. Halk, üstünlüğün güvenlik güçlerinde olduğunu görüyor. Bunun sürmesini istiyor. Devletin PKK ile mücadelesindeki en büyük zaaf, devlet PKK’ya yönelik bu tür uygulamalarını devam ettirmez, bir süre sonra vazgeçer algısıydı. Bunun kırılması ve PKK ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesi lazım. Çözümün konuşulması dahi bölgede bir kırılmaya neden olur. Bölgede çok ciddi adımlar atılıyor. Hem belediyelere atanan kayyumlar hem açıklanan teşvik paketi kapsamında” demiş.
Selvi, ayrıca Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunun bir benzerinin Irak’ta Şengal üzerinden yürütüleceğini de söylüyor.

AYDINLIK’TAN ALMANYA’YA MESAJ

Bayram değil seyran değil Aydınlık, Almanya’ya niye mesaj gönderdi? Bugünkü manşette Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı Steinmeier’e tebrik mesajı var. Mesajın zamanlaması, iktidarla Almanya’nın son dönemde bozulan ilişkileri düşünüldüğünde manidar. Aydınlık’ın başkanlık referandumu ve Türkiye-Rusya ilişkilerinde aranın yeniden açılmasıyla iktidarla arasına biraz mesafe koyduğu görülüyor. Bu mesajın da biraz bununla ilgili olabileceği akıllara geliyor.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mezun öğrencilerinden Sinan Birdal'a destek

SONRAKİ HABER

Teşekkür ve Minnet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...