Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizim seyirci hayli duygusaldır. Dizi ile gerçeği iç içe yaşar. Senaryoların, kendi bildikleri, yaşadıkları, duydukları gibi olmasını ister. ‘Arka Sokaklar’ın Selin ile Mesut’unun durumu çok çarpıcı örnek. Selin (Oya Okar) ve Mesut (Şevket Çoruh) için ‘yoğun bir ilgi ve alaka’ oldu sosyal medyada. Israrcı izleyici illa birlikte olmalarını sağlayacak. “Evlilik olmuyorsa bile yakın temas olsun” diyorlar mesela. “Küçük bir ilerleme görsek...” bir başka yorum. “Diri tutacağız (senaryo ile ilgili böyle söylenmişti ikili hakkında) bol kavga anlamında sanırım. Zaten bu çiftin en iyi sahneleri, kavga sahneleri.”

Haberin Devamı

Yani izleyici, bu duruma bile razı, yeter ki ayrılmasınlar. “Aralarındaki gerilimi seviriz lakin, altı senede bir noktaya varmış olması lazım” yorumu ise gerçek hayatta bu kadar süre geçse mutlaka bir son olur demek istiyor izleyici. Yaşamında nasıl bir değer biçiyorsa etrafındaki karakterlere, aynısını getirip o sunulan hikayenin içine yerleştiriyor.

AYKIRI ÇİFT

‘Kağıt Ev’ bol miktarda ‘Kuzey ülke gerilim polisiye’ göndermeleri olan bir dizi. Mesela bizde pek alışık olunmadık bir psikopat çocuk karakter mevcut. Bahçede bir ceset. Ailede baba ceza huku hocası, anne avukat. Cinayet işleyen ve bunu olağan karşılayan bir kız çocuğu. Ve giderek bir girdabın içine giren hayat...

İşte burada Erdal Beşikçioğlu (Cihan Fırtına) ve Nur Fettahoğlu (Aylin Fırtına) çiftini izliyoruz. Bana göre Beşikçioğlu’nun ‘Behzat Ç’den sonraki en ‘oldu bu’ rolü. Fettahoğlu ile gerçekten çok uyumlular. Gerilim yükü had safhada ilişkinin gidişatını o kadar iyi götürüyorlür ki, gerçekten yaşıyorlar ve yaşatıyarlar bizlere. Romantik ve mutlu çiftlere alışık izleyici. Mutsuzluğun kabaca tarif edersek, uyumunu bizlere yaşatıyorlar. Tehlikeli, sonu belli olmayan bir hayatın, uyumu diyelim.  “

‘Bu kız oynuyor’

Ev ahalisi, “Bu kız oynuyor” dediler. Cemre Fırtına rolünde Helin Kandemir. 17 yaşında tam anlamı ile bir yetenek Helin! Geleceği parlak demek biraz basit olacak. Uluslararası çapta değerlenebilecek bir oyuncudan bahsediyoruz diyelim.