Beyaz Saray Kudüs’ü başkent olarak tanıyacağını açıkladı, asrın liderimiz dünyayı ayağa kaldırdı... İslam ülkelerinin liderlerini İstanbul’da topladı, tarihi çağrı yaptı, “tüm dünyayı Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz” dedi.

*

Ne güzel.

*

Vallahi kıskandım.
Hep böyle bir cumhurbaşkanım olsun isterdim.

*

İsterdim ki, ortalığı aynen böyle ayağa kaldırsın, Endonezya’yı Somali’yi Katar’ı Malezya’yı filan olağanüstü toplantıya çağırsın, “tüm dünyayı KKTC’yi tanımaya davet ediyorum” desin.

*

Filistin müslüman da, KKTC hıristiyan mı birader... Toplasın İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, “Kıbrıs bizim kırmızı çizgimizdir, tanımayanı ben de tanımam” desin, isterdim.

*

“İsrail terör devletidir, Rum kesimi de terör devletidir, EOKA’nın banyo küvetinde öldürdüğü çocukları unutmadık, Rum kesimini tanıyorsunuz, KKTC’yi tanımıyorsunuz, siyonist misiniz nesiniz” desin, isterdim.

*

Çıksın kürsüye ABD’ye posta koysun, “eyy Trump” desin, “ben yaptım demekle olmuyor bu işler, Türk tarafında büyükelçi bulundurmuyorsan, Rum tarafında da büyükelçi bulunduramazsın, daha da gelmem Washington’a” desin, isterdim.

*

Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev de katıldı Filistin toplantısına... Tutsun kolundan Aliyev’in, “kardeş dedik bağrımıza bastık, hadi bu Araplar tanımıyor, bari sen tanısaydın KKTC’yi” desin, isterdim.

*

Venezuela devlet başkanı Maduro da, müslüman olmamasına rağmen, ABD karşıtlığı vesilesiyle katıldı Filistin toplantısına... İsterdim ki, yakasına yapışsın Maduro’nun, “anti Amerikancı ayağıyla bu kadar artistlik yapıyorsun, delikanlıysan KKTC’yi tanısana” desin.

*

Uzatmayayım.
Kıskandım.

*

Hep böyle bir cumhurbaşkanım olsun isterdim.
Bize kısmet olmadı.
Filistin’e nasip oldu.

*

Ne mutlu Filistinliyim diyene!