Ne hale geldik

Soner Yüksel yazdı

20 Mart 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
İki gündür arayan soran hemen herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi anı defterine yazdığı iddia edilen “Tebrik Mesajı” ile ilgili sorular soruyor. 
‘Bu gerçek mi?’ diyenler, 
‘Bak Cumhurbaşkanı bile Büyükşehir’i tebrik ediyor’ diyenler, 
‘Bu nasıl olur ya, kabul edilemez’ diyenler! 
Sizin anlayacağınız, ülkece geldiğimiz vahametin, o üzücü noktanın tezahürü herkesin içine özümsenmiş durumda ve son derece üzücü. 
Bir Cumhurbaşkanı, o ülkenin başka bir kurumunu tebrik ederse, normalde bunun garip olmaması lazım değil mi? 
Ya da bir kurum ‘Cumhurbaşkanı bizi tebrik etti’ diye buna ayrıca bir ehemmiyet vermemeli değil mi? 
Peki, bunu garip karşılamak nedendir? 
Bunu kabul edilemez karşılamak nasıl açıklanır? 
Ya da ‘Böyle bir durum gerçekten yaşanmadıysa o kurum bunu neden paylaşır?’ diye sıralanıp giden o kadar çok soru sorabilirim ki… 
Dedim ya sadece üzülüyorum. Bir ülkede Cumhurbaşkanı’ndan tebrik almayı garip karşılayanlara da, ‘tebrik aldık’ diye bunu farklı kulvara çekenlere de, bunun üzerinden tartışma yaratmaya çalışanlara da anlam veremiyorum. 
Yazık, ne hale geldik ama hala siyaset de siyaset…

‘EVET’ diyen MHP’lileri ben niye görmüyorum ?
Başlığı görüp hemen bana mesaj atan ya da arayan ve ‘Ben EVET diyorum gör işte’ diyenler illa ki olacaktır. Ancak bu durum tek kişi, kişiler üzerinden yaptığım değil, kitlesel, örgütsel bir değerlendirme. 
Elbette ‘EVET’ diyen birkaç kişiyi gördüm, okudum, konuştum ama fotoğrafın geneline bakınca MHP’li, Ülkücü olarak tanıdığım, bildiğim ve MHP’de yıllarca aktif görevlerde bulunanların yüzde 90’ı ‘HAYIR’dan yana tercih kullanıyor. 
Eskişehir’in dışında tablo nasıl bilemem ama Eskişehir’de benim gözlemlediğim tablo bu. Ya ‘EVET’ diyenler sessiz kalmayı, yorum yapmamayı tercih ediyor ya da ilçe ve köylerde sessiz, sedasız çalışmalar yapıyor ve bizim haberimiz olmuyor. 
Medyaya yansıyan MHP adına tek ‘EVET’ etkinliği ise Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in geldiği etkinlik. Yani Eskişehir’de tabanın pek destek vermediği ve vekil seçilemeyen Demirel’in şehirde gerçekleşen tek ‘EVET’ etkinliğine imza attığını da düşünürsek, sanırım yanılmıyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi