Hikâyeyi biliyorsunuz...

Adamın biri, sokakta dalgın dalgın yürürken; farkında olmadan, yolun ortasında yatan bir köpeğin “kuyruğuna” basmış!.. Ve tabiî, can havliyle havlamış köpek!..

Adam şaşırmış...

“Hayret” demiş;

“Ben köpeğin kuyruğuna bastım!.. Ama ses, ağzından çıktı!”

Şöyle bir düşünüp, “teşhis”i koymuş:

“Kuyruğuna bastığım halde ağzından ses çıktığına göre, demek ki; kuyruk ile baş arasında bir bağlantı var!”

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ABD’nin, PKK’nın, FETÖ’nün kuyruğuna bastıkça ses CHP’den, İP’ten, HDP’den ve bunların yancı yazarlarından geliyor.

Geçtiğimiz gün bu yazarlardan biri olan, kalemini Batı’nın menfaatlerine satmış Tufan Türenç “Bahçeli durmadan konuşuyor. Ama konuşmasının içeriğinde ne mantık, ne ufacık bir öngörü var. Politik çıkarlarının ötesinde bir görüşü yok. Bahçeli’nin konuşmalarının içi bomboş.” şeklinde sosyal medya hesabından yorum paylaştı. Devamında da zırvalarını sürdürdü.

Tufan Türenç dendiği vakit tek aklıma gelen onun 5 Temmuz 2002 tarihinde yazdığı “Çözüm: MHP'siz ve Ecevit'siz formül” başlıklı yazısıdır. Başka da hiçbir şey aklıma gelmiyor.

Tufan Türenç’in yazısı içindeki bazı cümleleri aynen şu şekildeydi: Ülke çıkarları açısından Ecevit'in çekilmesi gerekiyor. 
İkinci ve bence daha önemli neden ise MHP'nin tutumudur.
MHP, tarihi Avrupa Birliği fırsatını kullanmak için bugün Türkiye'nin önündeki tek engeldir.

Oysa Avrupa Birliği, Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye, Avrupa ailesine katıldığı zaman yıllardan beri süren ‘‘makus talihi’’ni yenecektir.
Halkın, siyasi ve bürokratik kadronun çok büyük bölümü bunun bilincindedir. 
Tek engel, dediğimiz gibi MHP'dir.
O zaman yapılacak şey, MHP'siz bir hükümet oluşturmaktır. “

Adam 17 yıl önce de MHP düşmanıydı, şimdi de… Takıntılı, saplantılı bir CHP’linin MHP’den duyduğu rahatsızlık anlayabiliyoruz da, bunu ABD’nin ve Avrupa Birliği’nin menfaatleri önünde MHP’yi engel olarak gösterip yapması vatan hainliğinden başka bir şey değildir.

Tufan Türenç 17 yıl önce ABD’nin Türkiye üzerindeki oyunlarında medya tetikçiliği yapmıştı. Şimdi de aynı mesleğine soyunmuştur.

MHP Lideri Devlet Bahçeli için en çok övgü sözleri “siyasi öngörülerine” yönelikken “Bahçeli’nin konuşmalarının içi bomboş.” demek ancak Devlet Bahçeli’nin engellediği Türkiye düşmanlarının ağzından çıkacak bir cümledir. MHP Lideri Devlet Bahçeli kuyruklara basınca sesin Tufan Türenç gibilerden gelmesi de bu yüzden normaldir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ABD’yi eleştiriyor ses Tufan Türenç’ten geliyor. Bilinç altını dışa vurduğu şu cümlelere bakar mısınız : Bahçeli Amerika’da alınan kararları izliyor mu? Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de bulunan doğalgaz olayının dışında bırakılmasının nedenine kafa yoruyor mu? Hiç sanmıyorum. Cumhurbaşkanı ise Amerika’ya kafa tutmanın keyfini yaşıyor ama o da işin nasıl biteceğinin hesabını yapmıyor.

Resmen ABD avukatlığı yapıyor.

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım.” Diyen Atatürk’ün kurduğu CHP’nin bugün Türkiye düşmanlarına kucak olmasını Tufan Türenç gibi CHP’lilerin varlığına bakarak anlayabilirsiniz?

Tufan Türenç istiyor ki; ABD terör örgütü PKK’ya tonlarca silah yardımı yapsın ama Devlet Bahçeli eleştirmesin…

Tufan Türenç istiyor ki; ABD “PKK’ya Ordu kuracağım” desin ama Devlet Bahçeli eleştirmesin…

Tufan Türenç istiyor ki; Türkiye S-400 hava savunma sistemini alırken ABD buna karşı çıksın, Türkiye’yi tehditlerle terbiye etmeye çalışsın ama Devlet Bahçeli eleştirmesin…

Tufan Türenç, ABD’nin, Batı’nın safından bakarsan elbette MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmaları sana boş gelebilir. Olaylara Türkiye tarafından bak bakalım MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kıymetini anlayabilecek misin?

17 yıl nerede bıraktıysak hala orada otlamaya devam ediyorsun…

Anlaşılan o ki, sen ABD’nin, Batı’nın menfaatleri için her türlü değer yargısından vazgeçecek cibilliyette birisin…

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kuyruklarına bastıkları belli iken, sen niye ses verdin? Bu kadar kendini açık etmeseydin Tufan Türenç…