"N'doye Rodallega'dan daha fazla katkı yapıyor"

Trabzonspor'un efsane isimlerinden İskender Günen takımı yorumladı

"N'doye Rodallega'dan daha fazla katkı yapıyor"
Trabzonspor'un efsane oyuncularından İskender Günen bordo mavili takımı değerlendirdi. Günen, “Büyük hedefleri gerçekleştirmeniz için önce takımın omurgasını sağlam temeller üzerine oturtmalısınız. Bunu başardığınızda önünüz açıktır” diye konuştu.

OYUNCULARIN ETKİSİ

Trabzonspor’un efsane oyuncusu İskender Günen, Galatasaray zaferi ve 50. yılda şampiyonluk hedefi hakkında önemli tespitlerde bulundu. Bordo-Mavili takımın ligin ikinci yarısında farklı bir kimliğe büründüğünü ifade eden Günen, “Galatasaray maçına gelinceye kadar oynadığı 8 maçta Trabzonspor 6 galibiyet ve 2 beraberlikle ikinci yarının en fazla puan toplayan takımı oldu. İlk yarıya göre bu gösterilen performansın ardında yatan en önemli gerçek, ikinci yarı takıma katılan oyunculardır. Mas, Pereira, Yusuf Yazıcı, Rodallega ve Olcay, bir de ikinci yarı hazırlıklarının bir arada gerçekleştirilmesidir” dedi.

ÖLÜ TOPRAĞINI ATIYOR

Günen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir başka gerçek ise Avni Aker’den ayrılıp yeni bir sahada maçların oynanması. Bu da ayrı bir motivasyon unsuru. Gelinen noktada Galatasaray maçı çok ayrı bir öneme sahip bir karşılaşmaydı. Yıllardır böylesi maçlarda kendi tarihine yakışmayan sonuçlar alan takımın yeni sahasında neler yapabileceğini de bir anlamda testi gibiydi. Bütün bu gerçeklerin ışığında oynanan oyun, alınan sonuç bir ümit kıvılcımı yarattı. Uzun yıllardan sonra ilk kez bu kadar çok ve coşkulu taraftarıyla bütünleşen bir Trabzonspor seyretmedik. Eksikler yok değil. Ama üzerinizdeki ölü toprağını atmak yarınlar için önemlidir.”

ERSUN YANAL DOĞRU YOLDA

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın iyi yolda olduğunu belirten Günen, şunları kaydetti: “Bir teknik adamı eleştirmek doğal. Ama üzerinde durulması en önemli konu aldığınız teknik adamın kariyeri. Ersun Yanal‘ın teknik adamlığa başladığı günden bugüne kadar neleri başardığı herkesçe bilinen bir durum. Yalnız, ilk yarı benim eleştirilerimin büyük çoğunluğunda oynatmak istediği sistemin o günkü oyuncu kadrosuyla olanaksız olduğu yönündeydi. Bir de Yusuf Yazıcı’ya şans verilmesi gerektiğinin hemen hemen tüm yazdığım yazılarda üstüne basarak belirtmeye çalıştım. Şu an gelinen noktada ikinci yarı gerek teknik adam gerekse takımın doğru yolda olduğu da bir gerçek.”

GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARILMALI

Gelecek sezon için şimdiden şampiyonluk hayallerinin kurulmasının erken olduğunu vurgulayan İskender Günen, “Alınan sonuçlar önemli. Fakat şampiyonluk konuşmak için çok daha erken.  Başarılı sonuçları temeli atılan bir bina olarak değerlendirmek ve her yıl üstüne koyarak somut adımlarla yolunuzda ilerlemeniz daha gerçekçi bir düşüncedir.  Çünkü  geçmişten çıkarılacak dersler var. Son yıllarda  şampiyonluk parolasıyla çıktığımız sezonlar hüsranla sonuçlandı. Önce takımın omurgasını oluşturmak, ardından her yıl takıma yapacağınız kaliteli ve istenilen özellikte oyuncu transferleri hedefe gitmeniz yolunda büyük önem taşıyor. Şampiyonluk için Trabzonspor’un gideceği daha çok yol var. Yüksek hedefler için henüz yolun başındayız” diye konuştu.

RODALLEGA’DAN DAHA FAZLA KATKI YAPIYOR

N’doye’nin yükselen formu hakkında da düşüncelerini dile getiren Günen, “Futbolda kaleci ve önde oynayan oyuncunun işi diğerlerine göre çok daha zordur. Kaleci bir maç boyu sayısız kurtarış yapar fakat yediği hatalı bir gol hepsini bir anda unutturur. Önde oynayan hücum oyuncusunun da görevi gol atmaktır. Gol atmadığı zaman herkesçe eleştiri oklarının hedefi haline gelir. Dame N’doye’nin ilk yarıda attığı gol sayısı 1. Bu yüzden ikinci yarıya başlarken Rodallega transfer edilmek zorunda kaldı.  İkinci yarı başladığında ise Ersun Yanal’ın ilk tercihinin N’doye olduğu ortaya çıktı” dedi.

Günen, “N’doye de şans bulduğu maçlarda ilk yarıdaki görüntüsünden uzak, fizik olarak güçlenmiş, arkadaşlarıyla pas alışverişleri daha fazla ve top saklama becerisi ile olumlu not aldı. Fakat golle buluşamadığı için Akhisar maçına kadar Rodallega şans buldu. Akhisar maçında ise  N’doye maça  sonradan girdi ve attığı iki golle takımına 3 puanı getirdi.  Ardından Galatasaray maçıyla golle şu an Rodallega’dan takıma daha fazla katkı yapan oyuncu oldu. Oyuncunun performansını artıran en önemli gerçek ise takımın ilk yarıya göre daha farklı bir kimlikte yer alması” dedi.

Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor