son haberler

Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Törenle Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 8 Şubat 2020 okunma

Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Törenle Açıldı
Eğitim
0

Ünye’de dershane ile başladığı eğitim öğretim hayatına özel okul ile devam eden Canik Eğitim Kurumları, Ünye’nin ve bölgenin hizmetine sunulmak üzere Nazmi Arıkan Fen Bilimleri’ni kazandırdı.

Açılış törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Çok Sayıda Öğrenciye Eğitim Desteği Verdik”

Açılış töreninde konuşan Canik Okulları Kurucu Genel Müdürü Hüseyin Duman, “Bizler şimdiye kadar bir çok öğrenciye destek verdik ve hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olduk. Şimdi ise Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları ismiyle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni okulumuzda 22 derslik, 2 laboratuvar, 4 uygulama dersliği, 1 konferans salonu, 1 yemekhane, 1 açık futbol, basketbol ve voleybol sahası, 1 tenis kortu, bisiklet parkuru ve seramız bulunmaktadır. Amacımız milli ve manevi değerlere hakim, evrensel değerleri benimsemiş, çağdaş, problemlere çözüm odaklı yaklaşan insanlar yetiştirmektir” dedi.

Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kurucusu Nazmi Arıkan yaptığı konuşmada, “Ülkede özel okulların sıkıntı çektiği bir dönemde özel bir okul açmak cesaret isteyen bir iştir. Bu güzel eseri ortaya çıkarttıkları için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İstanbul’da ne yapılıyorsa burada da aynısı olacaktır. Akademik başarı kazandırmak, İngilizce öğretmek ve hobileri olan insanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İlk yılımızda bizi seçen veli ve öğrencilere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Canik Eğitim Kurumları Eğitim ve Öğretim Kültürünün Farkında Bir Kurum”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bugüne kadar halkımızın teveccühünü kazanmış, güzel başarıların altına imza atmış Hüseyin Hocama, tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Son yıllarda ülkemizde eğitim alanında gerek eğitim kadrolarının nitelik ve niceliğinin arttırılması gerekse fiziki yapılarının iyileştirilmesi noktasında devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı. Eğitim ve öğretimin bir kültürü vardır ve bu kültüre sahip olan Canik Eğitim Kurumları böyle bir hizmet binasıyla yoluna devam edecek olması çok daha güzel işlerin oluşacağının göstergesidir. Ben bu noktada Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları’nın eğitim camiamıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Burada Gerçekten Çok Büyük Bir Emek Var “

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise “Eğitim sektörü uçsuz bucaksız bir okyanustur. Burada ne kadar tecrübe ve güç birlikteliği olursa eğitim alanında da o kadar başarılı olunur. Bu anlamda iki güçlü kurumun birleşmesi son derece önemlidir. Burada gerçekten çok büyük bir emek var ve içeride de pozitif bir ortam var. Bu atmosferde çocuklarımızın ne kadar güzel bir eğitim alacağını da görmüş olduk. Ben bu noktada Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Canik Okulları’na hayırlı olmasını diler emeği geçen herkesi tebrik ederim” diyerek Ünye ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından davetliler okulu gezerek bilgiler aldılar.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.