Nazlı Gençlik ve Spor Bakanını ziyaret etti

Siyaset Yayın: 18 Ağustos 2017 - Cuma - Güncelleme: 18.08.2017 16:06:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3941 okunma
Google News

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı Gençlik ve  Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Milletvekili Nazlı gerçekleştirdiği ziyarette Bakanlığın ilimizdeki kurumlarının çalışmaları ve yatırım programları hakkındaki talepleri iletti.
 
Nazlı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
‘’ Geçtiğimiz 15 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığımız Kütahya’mızda 738 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.Kütahya’daki gençlerimizin hizmetine sunduğumuz gençlik merkezleri, 2500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, tartan zeminli atletizm pisti, şehrimizdeki spor tesislerinin yapım-onarım çalışmaları ve yükseköğrenim yurtlarına 152 milyon TL’lik önemli bir bütçe ayırdık.
Kütahya merkez ve 11 ilçemizdeki futbol sahalarını sentetik çim zeminlere kavuşturduk. Gençlerimizin çeşitli eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle donanımlı nesiller olması için düzenlenen gençlik kamplarında Kütahyalı gençlere kendilerini geliştirme ve birbirleriyle kaynaşma imkânı sunduk. Yaptığımız hamlelerle sporcu sayısında rekor artış yakaladık. Kütahya’da 2002 yılında 3.308 olan lisanslı sporcu sayısını 35.000’e ulaştırdık. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında ciddi artış oldu. Kütahya’da 2002 yılında 116 olan spor kulübü sayısı günümüzde 166’ya çıktı.
Her geçen gün büyüyen Dumlupınar Üniversitesi’nde okuyan gençlerimizin konaklama ihtiyaçlarını, yüksek kalite ve konforlu yurtlarla karşılamaya devam ediyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kütahya’da 2002 yılında 2.776 yatak sayısı ile 3 yurtta (9 Blok) hizmet verilmekte iken, Eylül 2016 itibarı ile 212,97’lik artışla 8.688 yatak sayısı ile 12 yurtta (31 Blok) hizmet verilmektedir. Busayının 2017 yılı sonu itibariyle 10.162’ye, 2018 yılı sonu itibariyle 14.362’ye ve 2019 itibariyle ise 18.362’ye çıkmasını planlıyor ve gerekli yatırımları gerçekleştiriyoruz.
 
Bu süre içerisinde ilimizde spora olan ilginin artması ve üniversitemizin büyümesiyle birlikte yeni tesislere ihtiyaçta aynı oranda artmaktadır.
Bugün Sayın Bakanımıza gerçekleştirdiğimiz ziyarette ilimizle ilgili yatırım taleplerimizi ilettik. İlimizin öncelikli ihtiyaçlarından olan şehir stadyumu ve 2 adet sentetik zeminli futbol sahasının(68x105m nizami ebatta) Kütahya Merkez Spor Kompleksinde inşaatı devam eden Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzununhemen yanında biran önce yapılmasının sözünü aldık. 30 Ağustos Zafer Bayramında "Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'yeBağımsızlığa Giden Yolda" adlı programda Türkiye’nin her yerinden gelecek gençlerimizle birlikte Kütahya’da olmayı planlayan Sayın Bakanımız bu vesileyle ilimizde yapılan yatırımları yerinde inceleme fırsatı da bulacak. Sayın Bakanımıza Kütahya’mızdaki gençliğe ve spora gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz’’.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.