NAZİLLİ’DE JEOTERMAL GERGİNLİĞİ

NAZİLLİ’DE JEOTERMAL GERGİNLİĞİ

Nazilli’nin Bozyurt Mahallesi’nde jeotermal firmasının ruhsatsız çalışma yürüttüğü iddiası gerginlik yarattı.

GÜNAY PABUŞÇU-Nazilli'nin Bozyurt Mahallesi’nde açılmak istenen jeotermal kuyusu öncesi bölgede yapılan hafriyat çalışması gerginliğe neden oldu. Yapılan çalışmanın ruhsatsız olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu; "Jeotermaller ölüm saçtıkça biz onların Nazilli'de olmasını istemiyoruz" dedi.  Jeotermalcilerin izinsiz kazı yaptığı ihbari üzerine Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz ve partililer olay yerine akın etti.


Heyet, çalışma yapan firmadan gerekli izin evraklarını sunmalarını istedi. Firma çalışanlarının izin belgeleri olmadığını öğrenen Başkan Yardımcısı Öreroğlu, çalışmaları durdurmalarını istedi. Firma çalışanları çalışmaları durdurmayınca kamyonun üstüne çıkan ve kepçenin çalışmasına izin vermeyen Öreroğlu, direnişi ile çalışmaları durdurdu. Jandarma ekipleri de olay yerine gelerek izinleri bulunmayan firmanın çalışmasını durdurmasını ve bozulan yolu düzenlemelerini istedi.

“ELLERİNDE HİÇBİR BELGE YOK, YETKİLİLERİ KINIYORUZ”
Mahallenin arayarak durumdan kendilerini bilgilendirdiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu,” Tüm Türkiye olarak koronavirisüyle mücadele ettiğimiz bugünlerde yangından mal kaçırır gibi köylünün kendisine ait geçit hakkı olan yolların tahrip edilmesini, bunların jeotermal santraller için yapılmasını biz Nazilli Belediyesi olarak doğru bulmadık. Muhtarımız ve mahalle sakinlerimiz aradıktan sonra hemen bütün ekiplerimizle, daire müdürlerimizle ve Belediye Başkan Vekilimizle birlikte buraya geldik. Sahada İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmada da arkadaşların izinlerinin olmadığı tespit edildi. Şuan sahada tüm çalışmalar durduruldu. Tahrip edilen yol köylülerimizin kullanımına yeniden hazır hale getiriliyor tekrar. Biz Nazilli'de köylümüzle birlikte bu yeşil doğanın her zaman sahipçisiyiz. Her zaman korumasında olacağız. Ve şunu söylüyoruz, Jeotermaller ölüm saçtıkça biz onların Nazilli'de olmasını istemiyoruz. Aydın'da yapılan topyekun mücadeleyi Nazilli halkı olarak biz de burada vermeye hazırız. Bize emanet edilen bu yeşil doğanın hiçbir şekilde katledilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tekrar buradaki yetkilileri ve sorumluları kınıyoruz. Firmanın hiçbir yetkilisi burada yok, kendileriyle telefonda görüştük. Biz gerekli izinleri aldık diyorlar ama ellerinde hiçbir izin belgesi de yok. Bugün böylesine ulusal önemli bir mücadele içerisinde olduğumuz süreçte eğer bunu bu kadar para hırsı bürümüş kişilerle bu işi yapıyorlarsa biz de burada doğaseverler olarak, Nazilli'nin sahipleri olarak, Nazilli'nin sevdalıları olarak kamyonlara çıktık mücadelemizi verdik ve bugün kazandık. Tüm Nazilli halkını, tüm Nazilli sevdalılarını bu mücadeleye sahip çıkmaya davet ediyorum"  ifadelerinde bulundu.

“KÖYLÜLER OLARAK KARŞIYIZ VE İSTEMİYORUZ”
Bozyurt Mahalle Muhtarı Mehmet Güler; "Başkanlarımız sağ olsun tepkilerini dile getirdiler, bizler de onların yanındayız. Jeotermale köylüler olarak karşıyız ve istemiyoruz. Kapanan yolumuz başkanlarımız sayesinde açılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.