Nazilli Belediyesi tarafından organize edilen 11. Nazilli Deve Güreşleri Sümer Futbol Sahaları ve Organize Sanayi Bölgesi yan tarafında özel güreş sahasında gerçekleştirildi. Geleneksel Yörük kıyafetleriyle güreşe gelenleri selamlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde yapılan güreşlere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, İncirlova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayda güreş sever izledi.
Kadın ve çocukların ücretsiz seyrettiği güreşler büyük coşku içinde geçerken Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden yaklaşık 200 pehlivan deve arenada kıyasıya mücadele etti.

DAVUL ZURNA ÇALINMADI


Karşılaşmalar öncesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve protokol üyeleri güreş sahasını gezerek vatandaşları selamladılar ve poşu dağıttılar.
Daylak güreşleriyle başlayan güreşler, pehlivan develerin kıran kıran mücadelesine sahne oldu. Zaman zaman bazı develer güreşleri kabul etmeden kaçarken, sahadaki görevlilerce zorlukla sakinleştirildiler. Güreşlerde galip gelen ve berabere kalan deve sahiplerine kupa takdim edildi. Güreşlerde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, muhtarlık ve özel kupa müsabakaları düzenlendi. Güreşler sırasında son zamanlarda yaşanan felaketler ve şehit cenazeleri dolayısıyla davul zurna çalınmadı.

“TÜRK MİLLETİ İLELEBET VAR OLACAKTIR”


Devecilik Türk kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Belediyemiz tarafından yıllardır geleneksel hale getirilen deve güreşlerinin bu yılkini de yapmanın mutluluğunu duyuyorum. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Yapılan iyi işleri devam ettirerek, noksan gördüğümüz bütün işleri ikmal ederek inşallah Nazillimizi daha iyi ve güzel günlere kavuşturacağız. Birlik beraberlik içerisinde yürüdüğümüz müddetçe hiçbir sorunumuz kalmayacaktır. Türk milleti geçmişinden bugüne gelirken iyi gününde de kötü gününde de birada olmaktan bu noktalara gelmiştir. Dün birdik beraberdik, bugün de biriz beraberiz, bundan sonra bir olacağız ve Türk milleti ilelebet var olacaktır” ifadelerini kullandı.