Nazi avcısı ünlü çifte Fransa’dan onur ödülü

Fransa’nın en ünlü Nazi avcıları Serge Klarsfeld ve Alman asıllı eşi Beate, bu hafta Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron liderliğindeki bir törenle ödüllendirildi.

Dünya
17 Ekim 2018 Çarşamba

83 yaşındaki Serge Klarsfeld, Fransa’nın en yüksek ödülü olan Büyük Onur Ödülüne hak kazanırken, eşi Beate de Ulusal Ödül ile onurlandırıldı. 79 yaşındaki Beate Klarsfeld 2014 yılında Onur Ödülü almıştı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 17 Eylül 1935’te doğan Serge Klarsfeld, ailesinin Fransa’ya taşınmasıyla Holokost’tan kurtulmuştu, ancak babasının hayatını kaybettiği Auschwitz kampına götürülüşüne tanık oldu.

1950’de Fransa vatandaşı olan Klarsfeld, on yıl sonra, Paris’teki prestijli Science-Po Üniversitesinde çalışırken, eski bir Alman askerinin kızı olan Beate Kuenzel ile tanıştı. Üç yıl sonra evlenen çift, yarım yüzyılı aşkın süredir kaçak Nazileri adalete teslim ediyorlar.

Klarsfeld’in, önemli vakalarından biri, savaş sırasında tutuklulara yaptığı işkenceler nedeniyle ‘Lyon Kasabı’ olarak bilinen Gestapo subayı Klaus Barbie’nin Güney Amerika’da yakalanmasıydı. Çift ayrıca, Rene Bouquet, Jean Leguay ve Marice Papon dahil olmak üzere, Fransa’nın işbirlikçi Vichy rejiminin üyelerinin de yakalanmasını sağladılar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün