18 Kasım 2017 12:21
Son Güncellenme Tarihi: 18 Kasım 2017 17:50

Erdoğan: Bazı yanlışları ancak alçaklar yapar

Tayyip Erdoğan NATO'ya tepki göstererek 'Bazı yanlışlar vardır, onları alçaklar yapar' dedi; NATO Genel Sekreteri Erdoğan'ı arayarak özür diledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Rize Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Hayati Yazıcı, Mahir Ünal, Çiğdem Karaaslan ve Ravza Kavakçı Kan eşlik etti.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte girdiği salonu dolaşan ve partilileri selamlayan Cumhurbaşkanı ve Erdoğan, 3 aylık bir aranın ardından yeniden memleketinde olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. 

Erdoğan "2002 Kasım'da göreve geldiğimizde IMF'ye olan borcumuz 23.5 milyar dolar. Merkez Bankası rezervimiz 27.5 milyar dolar. 2013'de IMF borç kalmadı. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. Arkadaşlara 'verin' dedim. Baktılar ki Türkiye istiyor vazgeçtiler. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 120 milyar dolara dayandı. Biz aslında 138'e çıkmıştık. Ama bir gerileme yaşadık. Şimdi bunu toparlayarak 138 milyar doları da geçeceğiz. Biz meseleleri aşmak için gereken gayreti göstermek çalışmaz ekmek elden su gölden anlayışı ile sırt üstü yatarsak yaptığımız işin adı 'tevekkül' değil tembellik olur. Bize düşen aklımızın erdiğinin, gönlümüzün alabildiğini en fazlasını ortaya koymaktır.  Toplum ve devlet olarak yapabileceğimiz her şeyi yaptıktan sonra elbette Allah'a teslim olacak hayırlı olanı ondan bekleyeceğiz. 15 yıldır bu anlayışla gece- gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi çok daha iyi görebiliyoruz. Bu muhasebe bize eksiklerimizi, aksaklıklarımızı ve zaaflarımızı da gösteriyor. AK Parti doğru zaman ve zeminlerde olmak kaydıyla hiçbir zaman kendini sorgulamaktan çekinmeyen ve öz eleştiriyi ihmal etmeyen bir partidir"  dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, ana muhalefet partisinin hiçbir zaman gerçek bir iktidar partisi eleştirisi yapamadığını yalan, iftira ile ülke ve millet gerçekleri ile ilgisi olmayan tali işlerle uğraştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Yaptıklarımız kadar yapamadıklarımızı eksik veya hatalı uygulamalarımızı da milletle paylaşıyoruz. Gene geldum Rize türküsüne. Ne diyor orada. 'İndum dere duzüne. Aşlamayı aşladum. Sevdaluk iyi şeydir. Ben de yeni başladum.'.Son günlerdeki değişim söylemlerinin bazıları tarafından ilk defa söylenmiş gibi algılandığını görüyoruz.  Biz sorgulama işine yeni başlamadık. Baştan beri bu anlayışla hareket ediyoruz. Allah'tan başka kimse la-yüs'el; sorgulanamaz değildir. Faniler olarak bizlerin hatası eksiği olacaktır.Önemli olan bunu kabul edecek ve düzeltme yoluna gidecek erdemi gösterebilmektir. AK Parti bu erdeme sahip. Milletle hasbi ve harbi ilişki içinden olmaktan asla çekinmeyen bir partidir. Hükümet icraatlarından teşkilatlarımıza kadar daha iyi hizmet için onu yaparak yolumuza devam edeceğiz. Her alanda millete daha iyi hizmet edebilmek için onu yaparak yolumuza devam edeceğiz. Kongre sürecini de bu anlayışla yürütüyoruz. AK Parti kendi iç meselelerine hapsolma hakkına sahip parti değildir. Çünkü milletimiz bize büyük ve güçlü Türkiye'yi hizmet etme görevini vermiştir."

‘BAZI YANLIŞLAR VARDIR Kİ ONLARI ANCAK ALÇAKLAR YAPAR’

Görevlerini hakkıyla ifa etmek için çalıştıklarını ancak içerden ve dışarıdan saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

"Bu saldırılar şahsımıza ve partimize değil ülkemize ve milletimizedir.  Vesayet güçlerinin türlü oyunlarından darbe girişimlerine kadar tüm saldırılara merhum Mehmet Akif'in şu ifadelerindeki ruhla karşı koyuyoruz. Ne diyor? 'Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz' Gerçek bu. Türkiye güçlendikçe ülkemize ve bizlere olan hücumların şiddeti de artıyor. Norveç'de ki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizlerde takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Buda böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan bu terbiyesizliği NATO içerisinde bir süredir müsaade etiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum. Suriye'den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde  füze savunma sistemlerini geliştirerek Türkiye'ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyeceği intibasını veren NATO'nun güvenilirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanabilir hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda ittifakın önde gelen kimi ülkeleri bakımından ortaya konan tepkide bu çarpıkları teyit eder mahiyettedir. Daha önce aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan Yunanistan, Bulgaristan, Slovakya bunlara ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye'ye ses çıkarıyorlar?"

BAHÇELİ: YA HEP YA HİÇ DİYECEĞİMİZ BİR SINIRA YAKLAŞILDIĞI GERÇEKTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, "Bu tatbikat görünümlü provokasyon kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmesi, ilaveten Sayın Erdoğan’ın alenen karalanması tamir ve telafisi olmayan bir rezilliktir. NATO’yu doğrudan bağlayan bu alçalmanın, bu aşağılık tertibin birkaç ucube ve alçak görevlinin suçu diye geçiştirilmesi, özür dilemekle durumun kurtarılma gayretleri beyhude ve boş bir arayıştır. Artık ve vakit kaybetmeksizin NATO’nun sorgulanması, dünden bugüne emel ve hedeflerinin masaya yatırılması Türkiye için aciliyeti olan bir mecburiyettir. Ya hep ya hiç diyeceğimiz bir sınıra yaklaşıldığı bir gerçektir" dedi.

NATO GENEL SEKRETERİ ERDOĞAN'I ARAYARAK ÖZÜR DİLEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Norveç'teki skandala dair özür diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Stoltenberg'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bizzat özür dilediği telefon görüşmesi bu akşam gerçekleşti. Stoltenberg, komuta kademesi tarafından gerekli soruşturmanın başlatılmış olduğuna ve hadiseye sebebiyet veren sözleşmeli Norveçli teknisyenin işine derhal son verildiğine dikkati çekti. Stoltenberg, Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduğunu vurguladı. Benzer bir hadisenin tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağına değinen Stoltenberg, yaşanan skandalın NATO ve Türkiye arasındaki ilişkileri olumsuz etkilememesini ümit ettiğini de belirtti.

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen kamu emekçileri: Mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

KESK İzmir'in KHK’lara karşı eylemleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...