Gazete Vatan Logo

İspanya'dan Türkiye'ye 'rötarlı' teşekkür!

Türkiye'nin corona virüs ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya yaptığı tıbbi yardıma NATO'dan övgü geldi. Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı. İspanya, Stoltenberg'in tweetini alıntılayarak "NATO müttefiklerine Kovid-19'la mücadele desteği için teşekkürler" paylaşımı yaptı. Paylaşımda yardımı gönderen Türkiye'den bahsedilmeyince gelen tepkiler üzerine İspanya, mevcut paylaşımını silerek Türkiye'nin de etiketlendiği yeni bir paylaşım yaptı.

İspanya'dan Türkiye'ye 'rötarlı' teşekkür!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında TSK'ye ait İtalya ve İspanya'ya tıbbı malzeme götüren uçağın fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Stoltenberg, "NATO dayanışması faaliyet halinde. NATO müttefiklerimizin birbirine afet yardımı merkeziyle destek sağlamasından gurur duyuyorum. Birlikte daha güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

İspanya, Stoltenberg'in tweetini alıntılayarak "NATO müttefiklerine Kovid-19'la mücadele desteği için teşekkürler" paylaşımı yaptı. Paylaşımda yardımı gönderen Türkiye'den bahsedilmeyince gelen tepkiler üzerine İspanya, mevcut paylaşımını silerek Türkiye'nin de etiketlendiği yeni bir paylaşım yaptı..
RÖTARLI TEŞEKKÜR! ÖNCE SİLDİ SONRA DÜZELTTİ
İspanya Savunma Bakanlığı'na bağlı oluşumun resmi Twitter hesabından yapılan teşekkür paylaşımında, yardımı gönderilen Türkiye'den bahsedilmedi. Twitter'da, başta Türk vatandaşları olmak üzere bu duruma tepki yağdı.
Daha sonra söz konusu paylaşım tepkiler üzerine silindi ve yerine "Türkiye ve tüm NATO müttefikleri, Kovid-19'la mücadelede desteğiniz için teşekkürler" paylaşımı yapıldı..
İspanya'dan Türk halkına teşekkür
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sağlık malzemesi ulaştırılan İspanya'da yetkililerin Türk halkına teşekkür ettiğini duyurdu.
MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İspanya Savunma Bakanlığı Savunma Politikaları Genel Müdürü Tümgeneral Figuero, ülkemizden gönderilen sağlık malzemeleri için 'Türk halkı İspanyol halkıyla dayanışma gösterdi. Minnettarız, teşekkür ederim' dedi." ifadelerine yer verildi.
MSB, virüsle mücadele kapsamında kendi fabrika ve dikimevlerinde üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini bugün İspanya ve İtalya'ya TSK'ye ait uçakla ulaştırdı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin yardım uçağı Madrid'e iniş yaptı

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, NATO müttefiklerine 'Türkiye'nin dayanışmasını' örnek gösterdi