6 soruda zincirlenen çocuklar: Nasıl kimsenin haberi olmadı?

ABD, 13 çocuğunu yatağa zincirleyen aileyi konuşuyor. Çift neden böyle bir şey yaptı? Çocuklar ne koşullarda tutuldu? Bundan sonra ne olacak?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, kendi anne-babaları tarafından yataklara zincirlenmiş ve aç bırakılmış halde tutulan 13 çocuğun kurtarılmasını konuşuyor. Peki çocuklar nasıl bulundu, David Allen Turpin  (57) ve Louise Anna Turpin (49) neden böyle bir şey yaptı? Bundan sonra ne olacak?

ÇOCUKLAR NASIL BULUNDU?

Los Angeles'in güneydoğusunda, Perris'teki bir evde yaşanan dehşet, çocuklardan birinin evden kaçıp polisi aramasıyla ortaya çıkarıldı. 17 yaşında olduğu belirtilen çocuk, evden bir cep telefonu alarak pencereden kaçmayı başardı ve 911'i aradı. Çocuk, polise evdeki koşulların fotoğraflarını da gösterdi.


EVDEKİ KOŞULLAR NASILDI?

Bu telefon üzerine eve gelen polis, beklemediği bir manzarayla karşılaştı. Evde, hepsi çiftin çocuğu olan, yaşları 2 ila 29 arasında değişen 13 kişi vardı. Bu kişilerin yedisinin 18 yaşını geçtiği, altısının çocuk olduğu belirtildi. Hepsi karanlık ve pis kokan bir ortamda, bazıları yataklara zincir ve asma kilitlerle bağlanmış halde bulundu. Çocukların ne kadar zamandır bu şekilde tutulduğu bilinmiyor.


ÇOCUKLAR NE DURUMDA?

Çocukların yeterli beslenmediği, birçoğunun beslenme yetersizliğinden mustarip olduğu açıklandı.

Yetkililer, evde bulunan kişilerin hepsini başta çocuk zannettiklerini açıkladı. Çocuklardan birinin 29 yaşında olduğunu öğrenince şaşırdıklarını, polisi arayanın 17 yaşında olmasına rağmen 10 yaşında gibi gösterdiğini anlattılar.  Yetişkin olanların tutulduğu tıp merkezinden bir yetkili, "Onları yetişkin gibi görmek zor. O kadar küçükler ki" dedi.

Pijamalarıyla hastaneye götürülen çocuklar şu an tedavi altında. Çocukların devlet korumasına alınması için mahkeme kararı çıkarılması bekleniyor. Çocukların tacize uğradığına dair herhangi bir bulguya da rastlanmadı.


KİMSENİN HABERİ OLMADI MI?

Ailenin diğer bireylerinin ve komşuları, basına yaptıkları açıklamalarda 'tuhaf' bir durum olduğunu sezdiklerini anlattı. Bazı komşular hiçbir şeyden şüphelenmediğini anlatsa da, The Independent'a konuşan Wendy Martinez çocukları bir kez bahçede gördüğünü ama onlara selam verdiğinde hiçbirinden karşılık alamadığını söyleyerek, "Çok, çok korkmuşlardı. Sanki daha önce insan görmemiş gibiydiler" dedi. Daily Mail'e konuşan bir komşuları kendi evlerinde ailenin zombi filmi gibi olduğunu konuştuklarını, sadece geceleri dışarı çıktıklarını anlattı.

Çocukların teyzesi Jane Flores, kız kardeşinin ebeveynliği konusunda bir şeylerin yanlış gittiğini bildiğini söyledi. Flores, kardeşini 19 yıldır görmediğini, sadece telefonda konuştuklarını, yeğenleriyle konuşturulmadığını ve evlerini ziyaret etmelerine de izin verilmediğini anlattı: "Bizim çocuklarla konuşmamıza hiç izin vermedi. Facebook'tan arkadaşlık teklifimi bile kabul etmedi. Hepimiz ne olduğunu merak ediyorduk. Anne babamız onları bir daha göremeden öldü."


ÇİFT HAKKINDA NE BİLİNİYOR?

  • Aile, 2014'ten bu yana söz konusu evde yaşıyor. Bugüne dek eve polisin gelmesi için herhangi bir sebep olmamış. Ev aynı zamanda, bir özel okul olarak da görünüyor. Kayıtlara göre, bu okulun müdürü de David Turpin. Çocukların bulunması sonrası, Kaliforniya'da özel okulların denetimi için özel bir yasa bulunmaması da eleştiri konusu oldu.
  • Çift, 2015 yılında Las Vegas'ta evlilik tazelemiş.
  • Polis, çiftin dindar olduğunu ancak bu durumun yaşananlarda bir etkisi olup olmadığının bilinmediğini açıkladı.
  • Çift, Facebook fotoğraflarında Disneyland ve Las Vegas gezilerine ilişkin bir dizi fotoğraf paylaşarak mutlu aile tablosu çizmiş.
  • David Turpin'in bir süre önce iflas ettiği, 2011'e dek yılda 140 bin dolar kazanan bir mühendis olduğu biliniyor.


NE OLACAK?

Çift, işkence ve çocukları tehlikeye atmak konusunda 19 ayrı suçlamayla tutuklandı. Kefalet için 9 milyon dolar gibi yüksek bir bedel belirlendi. Mahkemede ne anlatacakları merak konusu. (Dış Haberler)