Gündem

Narkoz etkisindeyken "YPG" dedi, tutuklandı

Tutuklanan kişinin "Zeytin Dalı Harekatı sırasında, Türk askeri hakkında, YPG için istihbarat topladığı" iddia ediliyor

19 Mart 2019 11:03

Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG için istihbarat topladığı iddia edilen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'de düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanıp, yasa dışı yollardan Türkiye'ye gelen Riyad Alu isimli kişi, Adana'da tedavi gördüğü hastanede gözaltına alındı. Ameliyat edilen ve narkozun etkisi geçerken, 'YPG' diyen Alu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Zeytin Dalı Harekatı sırasında YPG için istihbarat topladığı öne sürülen Riyad Alu, Türkiye'nin hava saldırısında yaralandı.

Vücudunda yanıklar oluşan Alu, 2018 yılının şubat ayında, yaşa dışı yollarla Türkiye'ye geldi.

"ÖSO mensubuyum" deyince tedavi olabilmiş

Kendisi için "Özgür Suriye Ordusu mensubuyum" diyen Alu, Adana'da başvurduğu hastanede tedaviye alındı. Ameliyat edilen Alu'nun tedavisine, daha sonra yoğun bakım servisinde devam edildi.

Narkozun etkisi geçerken, Alu'nun 'YPG' dediğini duyan hemşireler, yetkililere haber verdi. Durumun polise bildirilmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Riyad Alu, hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alındı.

"Zeytin Dalı Harekatı sırasında, Türk askeri hakkında, YPG için istihbarat topladığı" ileri sürülen Alu, sorgusunda suçlamaları kabul etmedi.

Riyad Alu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.