Arama Logo

Süper Lig'de kulüplerin para kazanabileceği 10 yıldız




11
PARA KAZANDIRACAK 10 YILDIZ
Spor Toto Süper Lig kulüplerinin bu yaz satabileceği ve bütçelerini rahatlatabileceği 10 yıldızı sıraladık.
PARA KAZANDIRACAK 10 YILDIZ
10
YUSUF YAZICI

Trabzonspor'un 'yetenekli' oyuncudan 'yıldız' oyuncu statüsüne yükselen ofansif orta sahası, sezon boyunca Avrupa devlerinin de dikkatini çekti. İspanya, Almanya ve İngiltere'de takipçileri var. Yusuf Yazıcı'nın piyasası 20 milyon euro'yu geçti. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 20 milyon euro'yu geçen her teklifi ciddiye alacaklarını söylemişti. Milli yıldız, bu yaz Türkiye transfer rekoru kırarak ve Trabzonspor'u da çok rahatlatarak Avrupa devlerinden birinin formasını giyebilir. Lille'den 15 milyon euro teklif var, pazarlık sürüyor.

YUSUF YAZICI
9
MBAYE DIAGNE

Galatasaray'ın devre arasında 10 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı ve şampiyonluğun ardından kendisi için Kasımpaşa'ya 3 milyon euro da bonus ödenen Mbaye Diagne, 30 golle Süper Lig tarihinin en golcü yabancı oyuncusu ünvanını kazandı. Sezonun 2. yarısında Galatasaray'daki performansıyla taraftarları ikiye bölen Senegalli, saha içinde de tavırlarıyla "problem çocuk" olabileceğini gösterdi. Arabistan ve Kuzey Afrika pazarında ciddi bir pazarı olan Galatasaray'a Diagne için de menajerler aracılığıyla "yoklama" başladı. Galatasaray, Diagne için ödediği 13 milyon euronun çok az üstünde bir bedelle golcü oyuncuyu elden çıkarabilir.

MBAYE DIAGNE
8
ELJIF ELMAS

Fenerbahçe'nin kötü geçen sezonda gelecek adına umutlanmasını sağlayan oyuncuların başında gelen Eljif Elmas için sezonun sonuna doğru Avrupa'da çok ciddi bir transfer piyasası oluştu. Inter başta olmak üzere Atletico Madrid ve Alman kulüpleri, oyuncunun temsilcisiyle temasa geçerek transferin "uygunluğunu" sordu. Fenerbahçe 15 milyon euronun altına satmaya sıcak bakmazken, Napoli 15 milyon euro seviyesini gördü, bu transfer bonuslarla gerçekleşebilir

ELJIF ELMAS
7
ABDÜLKADİR ÖMÜR

Trabzonspor'un "gençlik harekatını"nın başını çeken isimlerden biri olan ve takımın sembolü haline gelen Abdülkadir Ömür, 'Türk Messi' manşetleriyle Avrupa'nın birçok yayın organında öne çıkarıldı. Lille ve Manchester United'ın sezon içinde canlı olarak izlediği Abdülkadir için Benfica ve Liverpool'un da yakın takipte olduğu biliniyor. Trabzonspor şimdilik göndermek istemese de 19 yaşındaki oyuncunun 15 milyon euroya ulaşan piyasası Ahmet Ağaoğlu'nun fikrini değiştirebilir.

ABDÜLKADİR ÖMÜR
6
DOMAGOJ VIDA

Yeni teknik direktör Abdullah Avcı kalmasını istese de, Domagoj Vida için önerilebilecek çift haneli bir teklif Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı cezbedebilir ve yeni kurulacak takım için buradan elde edilecek bonservis geliri kullanılabilir. Hırvatistan Milli Takımı'nın as stoperi olarak Vida'nın her daim Avrupa'da alıcısı olacaktır ancak 30 yaşına gelmesi nedeniyle teklifler, hayal edilen seviyeye çıkmayabilir. Roma, Sevilla, Espanyol ve Wolverhampton ile ismi geçen Vida için Simon Kjaer için ödenen 12.5 milyon euroluk bonservis, bir ölçüt olabilir.

DOMAGOJ VIDA
5
DORUKHAN TOKÖZ

Beşiktaş'ın sadece 150 bin euro bonservis ödeyerek Eskişehirspor'dan transfer ettiği 23 yaşındaki Milli orta saha oyuncusunun piyasası 15-20 miylon euro civarına çıktı. Öncelikle Newcastle'ın sezon içerisinde teklif yaptığı Dorukhan için son olarak West Ham United'ın 18 milyon euro önerdii iddia edildi. Beşiktaş'ın Dorukhan için belirlediği bonservis ise 20 milyon euro...

DORUKHAN TOKÖZ
4
MAHMOUD TREZEGUET

Nabil Fekir sonrası Trezeguet, Olimpik Lyon'un transfer listesinin ilk sırasında yer alıyor. Lyon'un Trezeguet için 10 milyon euro bonservis ödeyeceği iddiası güçlü bir şekilde medyada yer aldı. Kasımpaşa'nın Mbaye Diagne sonrası ikinci büyük yıldızı da çift haneli bir bonservis bedeliyle büyük ihtimalle transfer olacak.

MAHMOUD TREZEGUET
3
YOUNES BELHANDA

Galatasaray'da geçirdiği 2 sezonda inişli çıkışlı bir performans segileyen Younes Belhanda için devre arasında Arabistan'dan ciddi teklifler gelmiş ve Faslı oyuncu Fatih Terim'in "takımda kal" talebinin üzerine ayrılığın kıyısından dönmüştü. Şampiyonlukta "gizli" kahramanlardan biri olan ve skor katkısı olarak fazla gözükmese de oyun içinde önemli bir rol alan Belhanda'nın yerine Galatasaray daha farklı özelliklerde bir oyuncu arıyor. Belhanda'ya Diagne gibi Arabistan ve Katar'dan talipler çıkarken, 8-10 milyon euro arasında teklifler masaya getiriliyor.

YOUNES BELHANDA
2
EDIN VISCA

Başakşehir'in 400 bin euro bonservisle Zeljeznicar'dan 8 sene önce aldığı ve adım adım yükselttiği Edin Visca, Türk büyükleri de dahil olmak üzere çeşitli Avrupa kulülerinin radarında. 29 yaşındaki oyuncu, sezonu ligde 13 gol ve 14 asistle kapattı. Fenerbahçe ve Beşiktaş isimleri güçlü şekilde anılsa da sürpriz bir Avrupa kulübüne 10 milyon euro civarında bir bonservisle imza atabilir.

EDIN VISCA
1
DENİZ TÜRÜÇ

1 sezon sonra kontratı bitecek olan Deniz Türüç, Kayserispor'a 2015 yazında 500 bin euro bonservisle gelmişti. Ocak ayında istediği kulüple görüşme ve bonservissiz transfer olma hakkına sahip olacak. Kayserispor'a Galatasaray'dan 3.5 milyon euro civarında bir teklf olduğu belirtiliyor. Kayserispor, 10 milyon euro bonservis istediği Deniz Türüç'ten para kazanmak istiyorsa bu yaz elden çıkarmak zorunda.

DENİZ TÜRÜÇ