Nail Kahveciden Aykut Kocamana Kıyak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Akşam oynanan Türkiye Ziraat Kupası Finalinden Sonra eleştirilerin odağı olan Aykut Kocaman’a bir eleştiride Akyazı Ak Belde A.Ş.müdürü ,aynı zamanda sporcu ve Fanatik Fenerbahçe taraftarı olan Nail Kahveciden hem eleştiri hemde Kıyak geldi.

Kahveci 3-2 Akhisar Teleset Mobilyanın  galibiyeti ile biten maçın ardından kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hem durum tespitinde bulundu hem de tavsiyelerde bulundu.

İşte O Açıklama…

NAİL KAHVECİ’DEN AYKUT KOCAMAN’A KORNER ATIŞ TAKTİĞİ KIYAĞI………!

Mübarek Aykut KOCAMAN ;
Sezon boyunca kazandığımız korner atışlarını ( güya sence etkili bir taktik anlayışa ) heba ettin gittin……….
Bir tane doğru dürüst etkili korner kullandirtmadin takıma………..
İnadından da vazgeçmedin……..!

Korner köşesindeki topun arkasına iki kişiyi koyuyorsun ;
Bu iki kişiden birisi topa vuracağı için rakip takımlardan hiçbir futbolcu da köşe gönderine yaklasmadigindan ceza sahasında doğal olarak bir kişi daha fazla oluyorlar……..FB de bir kişi eksik kaldığından iki kişilik bir atak dezavantajı ortaya çıkıyor………

sözde kimin kullanacağı kesin olmayan bu iki kişiden biri topa vuracak ve rakip takım şaşıracak, abondone olacak……….?
Breh , breh , breh…..
Yahu mübarek adam sezon boyu attığımız kornerlerde bu absürt inadın yüzünden ceza sahasında sürekli bir kişi eksik kaldığımızdan belki de şampiyonluğu kaçirttin takıma………Kontrasinda yediğimiz goller de cabasi………
ATV yorumcusu Erman TOROĞLU na da rezil olduk…….Adam “Ben bu korner atışlarından hiçbirşey anlamıyorum ….!” dedi……..

Gelelim o kornerin aslında nasıl kullanılması gerektiğine ……Yani Aykut’ a kıyağıma…….!(başka takım çalıştırırsa lazım olur..)

Direkt atışı kullanmak yerine illâ bir taktik atışı inadın varsa ;
Topun arkasında atışı kullanacak bir kişi olur , yanına da 5 — 6 m. daha kaleye yakın olan bir FB’Lİ futbolcu daha yaklaşır , bu durum karşısında hangi rakip takım olursa olsun mutlaka bir futbolcusunu köşe gönderindeki serbest futbolcumuzun yanına doğru 9.15 uzaklığa kadar yaklaştırır ve böylece de FB ‘nin rakip ceza sahası içindeki eksik futbolcu handikapı ortadan kalkar………..
Bu durumda topu kornerden direkt olarak kullansan , yada arkadaşınla paslaşsan da çok daha etkili pozisyonlar üretme şansını yakalayabilirsin………..

Güncel olduğu için hemen örnekleyeyim ;
Sakaryaspor’un Bandirmaspora geçen hafta 1 –5 yenildiği lig maçında iki golünü korner atışlarından buldu……….
Gollerden biri Bandirmasporlu futbolcunun korner atışını falsolu biçimde direkt olarak kullanması neticesinde, ceza sahasındaki bir arkadaşı kafa ile golü yaptı………..
Gollerden ikincisini de Aykut KOCAMAN efendi’nin bir türlü beceremediği korner varyasyonu ile buldu ;
Korner atışı için Bandırmaspor’lu bir futbolcu topun başına geldi , takimarkadaslarindan biri de 4–5 m. daha kaleye yakın biçimde O’na yaklaştı…..Topun başındaki oyuncu yaklaşan arkadaşıyla paslaşarak hızla onsekiz çizgisinin köşesine doğru paralel biçimde topu sürdü ve sol ayağıyla yerden sert bir şutla golünü attı………….
Yani bu kadar basit…..!!

Bilmem anlatabildimmi Aykut KOCAMAN efendi………
Bu kıyağımı da unutmazsın artık………..!!

Nail Kahveciden Aykut Kocamana Kıyak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir