1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nahçıvan Devlet Müzikal Dram Tiyatrosunun oyuncuları Kars’ta
Nahçıvan Devlet Müzikal Dram Tiyatrosunun oyuncuları Kars’ta

Nahçıvan Devlet Müzikal Dram Tiyatrosunun oyuncuları Kars’ta

Kars’ta, Türkiye ve Azerbaycan Bayrakları yan yana...

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 101’nci kuruluş yıldönümü ve Azerbaycan Diplomatik Hizmet Kurumlarının 100’ncü kuruluş yıldönümü Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Nahçıvan Devlet Müzikal Dram Tiyatrosunun 25 Mayısta düzenleyeceği “Ölüler ve Diriler” trajikomik tiyatro gösterisi için Kars’a gelen yönetmen ve oyuncular Karslı vatandaşlarla birlikte Azerbaycan Umum milli Lideri Haydar Aliyev’in Kars’ta ki anıtını ziyaret etti.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Konsolos Yardımcısı Tural Hasanaov ve Azerbaycan Iğdır Konsolosu Behdud Gadalı, daha sonra misafirlerine Kars Kalesi çevresindeki hamamlar ve taş köprü bölgesindeki tarihi yerleri gezdirdi.
Ellerinde Türk ve Azerbaycan Bayraklarıyla yürüyüş yapan tiyatro oyuncuları ve vatandaşlar Kars Kalesi eteklerinde “İki devlet, tek millet” vurgusu yaparak Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğine dikkat çektiler.
Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 101’nci kuruluş yıldönümü ve Azerbaycan Diplomatik Hizmet Kurumlarının 100’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Kars’a gelen heyet Kars Kalesi önündeki ‘Kars’ yazısında da hatıra fotoğrafı çekildi.
Tiyatro oyuncuları daha sonra Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezine geçerek sahne provası yaptı.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 101’nci kuruluş yıldönümü ve Azerbaycan Diplomatik Hizmet Kurumlarının 100’ncü kuruluş yıldönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
Başkonsolos Guliyev, 25 Mayısta saat 16.00’da Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde ücretsiz sahnelenecek olan ‘Ölüler ve Diriler’ trajikomik tiyatro oyununa tüm Kars halkını davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.