Habertürk'te Didem Arslan'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı' programına katılan Süleyman Soylu, canlı yayında soruları yanıtladı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Soylu'dan kayyum açıklaması!" desc="Diyarbakır, Mardin ve Van'ın HDP'li belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Görevden alma kararı siyasi değil hukuk çerçevesinde idari bir karar' dedi. Soylu, SÖZCÜ yazarı Deniz Zeyrek'in HDP ile ilgili kapatma sorusuna ise yargıyı işaret ederek yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/20/iecrop/deniz-vs-soylu_16_9_1566328406.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-soyludan-kayyum-aciklamasi-5291551/"]

Diyarbakır, Van ve Mardin'e kayyum atanmasıyla ilgili Nagehan Alçı'nın "Daha önceki AK Parti hükümetlerinin İçişleri Bakanları Sn. Efkan Ala, Sn. Muammer Güler döneminde hiç kayyum atanmadı. Yani siz onların bu konuya yeterince duyarlı olmadığını mı düşünüyorsunuz?" diye sorması üzerine Süleyman Soylu gülerek, "Bu biraz tahrik edici bir soru gibi geliyor" yanıtını verdi.

Nagehan Alçı ile Süleyman Soylu'nun programdaki diyaloğu kısa sürede sosyal medyada gündeme oturdu.