Görüş Bildir
Haberler
Nagehan Alçı'dan Yüz Yüze Eğitim İsyanı: 'Artık Yeter! Burası Afrika Ülkesi mi?'

Nagehan Alçı'dan Yüz Yüze Eğitim İsyanı: 'Artık Yeter! Burası Afrika Ülkesi mi?'

1 Mart Pazartesi itibarıyla okulların açılması beklenirken İstanbul ve Ankara'da valilikler, aynı gün yapılacak bakanlar kurulu toplantısından çıkacak karara göre hareket edeceklerini duyurdu. 

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı ise valiliklerin açıklamasına 'Artık yeter! Burası Afrika ülkesi mi? Çocukları mahvettiniz!' diyerek tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Normalleşme süreci ile birlikte 1 Mart'tan itibaren okulların açılması beklentisine girilirken İstanbul ve Ankara'da eğitim için son karar 1 Mart'ta verilecek. 

Her iki ilin valiliklerinden yapılan açıklamalarda bu konuda kararın bu tarihte yapılacak bakanlar kurulu toplantıları sonrasında verileceği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre İstanbul ve Ankara 'düşük riskli' kategorisinde değil.

"Çocukları mahvettiniz!"

"Çocukları mahvettiniz!"

Valiliklerin açıklaması sonrası Twitter'dan isyan eden HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'Artık yeter! Burası Afrika ülkesi mi? Haftalar öncesinden 1 Mart’ta ilkokullar açılıyor dendi şimdi açılmıyor pazartesi günkü toplantıya göre karar vereceğiz deniyor... Çocukları mahvettiniz!' dedi.

"Okul kapama şampiyonu olduk, bravo bize"

"Okul kapama şampiyonu olduk, bravo bize"

HaberTürk'te bugün yayımlanan 'Okullar nihayet açılıyor... Bunun artık geri dönüşü olmamalı' başlıklı yazısında uzaktan eğitim sürecini değerlendiren Alçı, 'Köy okulları en sonunda açıldı, şehirlerde de ilkokullar ve belli sınıflar pazartesi kademeli olarak ders başı yapıyor. Okulların, özellikle de ilkokulların kapalı olması konusunda en net ve galiba tek itirazı yapmış köşe yazarı olarak ‘nihayet’ diyorum' ifadesini kullanmıştı.

Alçı yazısına şöyle devam etti:

  • '2 gün asla kafi değil. En kısa sürede bu, 5 güne çıkarılmalı. Zira bir yıl boyunca uluslararası tüm saygın kuruluşların raporlarına rağmen kapalı tutulan ilkokullar nedeniyle çocuklarda geri dönüşü çok zor kayıplar başladı. Hem öğrenme zorluğu hem konsantrasyon kaybı hem de fiziksel aktivite azlığından kaynaklı yağlanma ve dolaşım bozuklukları.

  • Buna ilaveten eminim görme bozuklukları da tavan yapacak. Zira eve adeta hapsedilen çocuklar ekran bağımlısı oldular. Üstelik ‘uzaktan eğitim’ sayesinde anne babaların elinden ‘ekran zararlıdır’ argümanı da alındı.

'Dünyanın okul kapama şampiyonu olduk, bravo bize'

  • Sabahları ders bahanesi ile öğleden sonra da ‘dinlenmek için’ ekrana yapıştı minikler. Hakikaten içim acıyor. Biz akşamları o da sadece yarım saat ‘Uykudan Önce’ izlerdik. Hepsi bu. Benim çocuklarım ise günde 3 saat zoom, en az 1 saat ödev yapıyorlar, film izlemeyi 1 saatle sınırladım ama bu totalde 5 saat ekran süresi ediyor.

  • İnşallah pazartesiden itibaren çocukların içine düştükleri kabus artık kademeli olarak biter. Pandeminin seyrine göre pamuk ipliğine bağlı bir açılma bu saatten sonra hakikaten telafisi imkansız zararlara yol açar. Bunun artık geri dönüşünün olmaması gerekir. Dünyanın okul kapama şampiyonu olduk, bravo bize.'

Ayrıca bakınız 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
78
58
48
10
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SO_FAR_SO_GOOD

nagehan alçıya hak vereceğim aklımın ucundan geçmezdi

Spook

Kesin okul çağında çocuğu var. Senin benim derdimle dertlenip yazacak değil ya!

mertens

Zaten amaç insanları eğitimsiz ve cahil bırakmaktı fakat yapamıyorlardı. Şimdi ellerine böyle bir fırsat geçti sonuna kadar kullanıyorlar