Kılıçdaroğlu: 48 saat uyumak yok

Seçim sonuçları hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halk demokrasiden yana tavrını koydu. Sandıkları terk etmeyin, İmamoğlu kazandı" dedi. Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın zafer konuşmasının ardından yaptığı açıklamada da MYK üyelerinin tamamının İstanbul'a gönderildiğini belirtti.

Yayınlanma: 31.03.2019 - 23:44
Abone Ol google-news

<video:1324198>

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Mansur Yavaş'ın yaptığı zafer konuşmasının ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

İstanbul'a da bahar gelecek. Oraya da bahar gelecek.

Adım adım takip ediyoruz. MYK üyelerinin tamammını gönderdik. İstanbul'daki örgütüme seslendim. 48 saat uyumak yok. Sandıklarda bekleyeceğiz. İstanbul'a da baharı getireceğiz Ekrem Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız.

Dolayısıyla Ankara'dan İstanbul'a selam gönderelim. Başarı dileklerimizi, dualarımız gönderelim. Adım gibi biliyorum orayı da kazacağız. Destan yazacağız.

Mansur Başkan verdiği sözleri yerine getireceğini söyledi. Herkes kazandı. Oy vermeyenler de diyecek ki iyi ki Mansur Başkan kazandı. Çünkü Ankara kazandı diyecekler.


Antalya'yı, Mersin'i Adana'yı aldık. Pek çok yeri kazandık. Zafer demokrasinin, halkın, kardeşliğe susayanların, bir arada yaşamaya özlem duyanların zaferidir.

Bu zaferi halkın zaferi herkesin zaferi olarak kabul ediyoruz. Başarıyı halkın, herkesin başarısı olarak kabul ediyoruz.

Güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerize yürekten teşekkür ediyorum. Halkın polisleri oldukları sürece başımızın üstünde yerleri var.

Büyükşehir çalışanlarına gözü aydın mesajı göndermek istiyorum. 1 Nisan'dan itibaren Büyükşehir çalışanları da ayda 2 bin 20 lira değil 2 bin 200 lira maaş alacaklar.

Genel merkezde ilk açıklama: Ekrem İmamoğlu kazandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk açıklamasını genel merkezde yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Şehidimize allahtan rahmet diliyoruz. Malat'ya da çıkan olayda iki kişi hayatını kaybetti. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Bugüne kadar pek çok seçim yaşadık. İlk defa bu kadar adaletsiz bir seçim ile karşı karşıya kaldık. İftira kampanyaları oldu. Medyayı gördük. Halk demokrasiden yana tavrını koydu. Demokrasiyi seçti halk bütün iftira kampanyalarına rağmen. Sadece ülkemiz için değil tüm dünya demokratları rahatlamışlardır. Türkiye mazlum ülkeler tarafından örnek alınan bir ülke.

İstanbul'da bizim elimizdeki verilere göre Ekrem İmamoğlu kazandı.

Bizi üzen başbakanlık, meclis başkanlığı yapmış birinin yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını doğru bulmadık.

Gayet soğukkanlılıkla bakıyoruz verilere. Örgütteki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum 48 saat uyunmayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. Birleştirme tutanakları sizin yanınızda tutulacak. İstanbul'a da bahar gelecek Ankara'ya geldiği gibi.

Bütün baskılara rağmen başarıyoruz. 81 milyonun başarısı. Zafer değil başarı. Demokratik açıdan, insani açıdan bir seçim. Elde edilen bir başarı tüm dünyada memnuniyetle karşılanacak.

Ankara, Adana, Antalya, Kırşehir, Artvin, Ardahan, Bolu'yu, Bilecik'i kazandık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler