Mv. Yağcı,‘Vakıfların el koyacağı bir işi yapmanın kime faydası var?’

Mv. Yağcı,‘Vakıfların el koyacağı bir işi yapmanın kime faydası var?’

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nce yapımına başlanan Atatürk Parkı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vakıfların el koyacağı bir işi yapmanın kime ne faydası var?” diye sordu.

Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, Bilecik gündeminde yer alan birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nin vakıflar bölge müdürlüğü ile mahkemelik olan alanda başladığı Atatürk Parkı çalışmalarına değinerek, “Vakıflar davayı kazandığı zaman ben sana ihtarımı yaptım, yeri alacağım diyecek. Veya belediye kullanmak isterse kirası 30 bin TL diyecek. Davanın aydınlanmasına 3-5 ay varken, her ay gelir getiren ve halkın kullandığı bir alanı yıkıp belediyenin bütçesine yük getirmenin ne anlamı var? Vakıfların el koyacağı bir işi yapmanın kime faydası var?” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Selim Yağcı, konuyla ilgili belediye yönetimini uyardığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Vakıflar yazıyı gönderdi, kimse durun demez. Tapu belediyenin üzerinde gözüküyor ama Vakıflar davanın ilk aşamasını kazandı. Muhtemelen Yargıtay onaylar, biz çok mücadelesini yaptık. 2010 yılındaki vakıf yasası ile birlikte kesin bir engel çıktı. Vakıflar davayı kazandığı zaman ben sana ihtarımı yaptım, yeri alacağım diyecek. Üzerindeki yapıyla birlikte alacak. Belediye burada iyi niyetliyim diyemez. Masrafları istiyorum diyemez çünkü vakıflar yazıyı gönderdi. Belediye kaynaklarının boşa gitmemesi noktasında sabırlı olmaları lazım. O dava bitseydi bizimde orada bir projemiz vardı. Orası Bilecik’in çok kıymetli bir yeri. Burayı vakıflar kazandı biz Yargıtay’a gittik sonra yeniden dava görülmeye başlandı bir ara kazanır gibi olduk ama olmadı. Şu an için çok amir bir hüküm var, vakıf şerhi olan her yer vakıflara aittir diyor.  Ben oranın belediyede olmasını isteyen birisiyim ama gidişat öyle gözükmüyor. Bu uyarıya rağmen belediye devam ettiği için ileriye doğru Sayıştay denetçisi de raporunu tutar. Bu yollardan geçen birisi olarak söylüyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2900 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum