İstanbul Valiliği 19 Mayıs Gençlik Festivali'ni yasakladı!

Beşiktaş Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenmesi planlanan 19 Mayıs Gençlik Festivali, İstanbul Valiliğinin kararıyla yasaklandı. Valilik, yasak kararına "provokatif eylem ihtimali"ni gerekçe gösterdi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Gençlik Festivali’nin valilik kararıyla iptal edildiği açıklandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 19 Mayıs için yapacakları etkinliklerin "provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği" gerekçesiyle valilik tarafından iptal edildiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Hazinedar, belediyelerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle üç gün sürecek etkinlik dizisi planladığını ifade etti.

Etkinliklerin bu akşamki "Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü" ve Can Bonomo konseriyle başlayacağını anlatan Hazinedar şunları kaydetti: 

“Bugün büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Çünkü Cumhuriyetin en görkemli bayramlarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlıların hiç hak etmediği bir engellemeyle karşı karşıya kaldık.”

İstanbul Valiliği’nin 16-19 Mayıs tarihlerinde belediyenin yapacağı etkinliğe izin vermediğini anlatan Hazinedar, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında üçüncü kez gerçekleştirilen etkinliklerin ülkemizin bulunduğu şartlar, provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliklere katılacaklar dahil halkın huzur, güven ve esenliğinin kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına ve toplumda panik oluşmasına sebebiyet verebileceği gerekçeleriyle uygun görülmediğini bildirmiştir” değerlendirmesinde bulundu.