Korkusuz

Müzeyyen Senar´ın 100. yaşı kutlandı

Müzeyyen Senar´ın 100. yaşı kutlandı
TÜRK sanat müziğinin efsane sesi Müzeyyen Senar´ın hayatından önemli kesitlerin ve iz bırakan şarkılarının yer aldığı "Müzeyyen" müzikali, sanatçının 100´üncü doğum gününde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi´nde sahnelendi.

Kerki Production ve Solfej Organizasyon tarafından düzenlenen, Müzeyyen Senar´ın `kızım´ dediği Şevval Sam´ın başrolünde olduğu `Müzeyyen´ müzikalinin galası dün akşam yapıldı. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi´ndeki galaya, duayen tiyatrocu Haldun Dormen, Türker İnanoğlu ve İlker İnanoğlu, Ziynet Sali, Ümit Kantarcılar ve Suzan Kardeş´in yanı sıra birçok ünlü katıldı.

Müzeyyen Senar´ın, Bursa´dan İstanbul´a gelişi, Atatürk´ün önünde ilk kez şarkı söyleyişi gibi önemli anılarının sahnelendiği yaklaşık iki saat süren müzikalde, sanatçının anneliği, aşkları, hüzünleri ve mutluluklarına dair kesitler de seyirciyle paylaşıldı.

Figen Şakacı´nın yazdığı, Engin Alkan´ın yönettiği, Fahrettin Yarkın´ın sanat direktörlüğünü, Cem Yılmazer´in sahne dekor tasarımını ve Esra Başıbüyük´ün kostüm tasarımını yaptığı `Müzeyyen´ müzikalinde Şevval Sam´a daha önce Müzeyyen Senar ile birlikte çalışan usta müzisyenler Serdar Kaşıkçılar, İsmail Topyanak, Mustafa Taşpınarlı, Sezgin Sezer ve Fahrettin Yanar eşlik etti.

SENAR´IN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Müzikalin sonunda Senar´ın doğum gününü kutlayan Şevval Sam, "Onun adı Müzeyyen. O ölecek değil ya biz ağladığımızda; her aşık olduğumuzda bir daha doğacak. Bugün onun doğum günü. İyi ki doğdun Müzeyyen Abla" dedi. Daha sonra konfetiler patlatılırken, Müzeyyen Senar´ın doğum günü müzikali izleyen binlerce kişi tarafından kutlandı.

DUAYEN SANATÇININ KIZI, FERAYE ŞARKISINI SESLENDİRDİ

Daha sonra duayen sanatçının kızı Feraye Işıl sahneye davet edildi. Sahnede Müzeyyen Senar´ın `Feraye´ şarkısını seslendiren Işıl, seyirciden büyük alkış aldı.

"MÜZEYYEN" MÜZİKALİ SEYİRCİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDDECEK

Müzeyyen müzikali, 24 Temmuz Ayvalık Amfi Tiyatro´da, 25 Temmuz´da Altınoluk Amfi Tiyatro´da, 27 Temmuz´da Çeşme Amfi Tiyatro´da, 20 Ağustos´ta Kuşadası AVM Amfi Tiyatro´da, 21 Ağustos´ta Bodrum Antik Tiyatro´da, 22 Ağustos´ta Datça Amfi Tiyatro´da, 24 Ağustos´ta Marmaris Amfi Tiyatro´da sahnelenecek.