Büyük Torbalı

Müzelere bağış yapıyor

Ayrancılar Mahallesi’nde yaşayan 88 yaşındaki Fethi Güler, 50 yıldır antika eşyaları topluyor. Deposunda binlerce tarihi eser niteliğinde eşya olan Güler, antika biriktirmeye nasıl başladığını anlattı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Müzelere bağış yapıyor
184 Görüntüleme
16 Haziran 2020 - 15:22
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayana Fethi Güler, antikacılık yapan dayısının ölümünün ardından tarihi değeri olan eşyaları ve kıyafetleri kendisi toplamaya başladı. İşinden arta kalan zamanlarda eski eşyaları toplamak için çevredeki ilçeleri ve köylere giden Güler, emekliye ayrılmasıyla antikacılığı profesyonel olarak yapmaya başladı. 50 yıldır topladığı eşyaları evinin deposunda biriktiren, Fethi Güler’in koleksiyonunda eski yöresel kıyafetlerden akla gelebilecek ama artık kullanılmayan ev eşyaları bulunuyor.
BİNLERCE TARİHİ ESER VAR
88 yaşına rağmen antika toplamaktan vazgeçmeyen Güler, eşyalarını sergilemek istediğine değinerek “50 yıldır antika eşyaları topluyorum. Tarihi değeri olan her şeyi alıyorum. Eşyaların içerisinde Türkmen ve Yörük kültüründe kullanılan malzemeler ağırlıkta. Bunların dışında geleneksel ve askeri kıyafetlerin hepsi mevcut. Koleksiyonumda binlerce eşya var. Bazı eşyaları müzelere bağışlıyorum. Antikalarla uğraşmak beni gençleştiriyor. Ömrüm yettiğince bu eşyaları biriktirmeye devam edeceğim” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web