19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8273
ALTIN2511.1

Müzeler Haftası “Kent Müzesinde” kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müzeler Haftası “Kent Müzesinde” kutlandı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde  18-24 Mayıs “Müzeler Haftası” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde  18-24 Mayıs “Müzeler Haftası” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kadirli ilçesindeki “Müzeler haftası” 60 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra Belediye tarafından dönüştürülen Kent Müzesi bahçesinde kutlandı.

Düzenlenen etkinliklere, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, İlçe İŞKUR Müdürü Abdulhamit Yıldırım, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Semercioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu, kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruluşların temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kadirli Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Kadirli Kent Müzesi Müdürü Cevahir Zararsız programda yaptığı konuşmasında; “Müzeler bilim, sanat, tarih ve kültürel eserlerin sergilendiği yerlerdir. Müzelerde geçmiş yıllarda yaşanan insanların düşünce, inanç, yaşayış ve sanat anlayışlarını, bıraktıkları eserlerden öğreniyoruz.”dedi.

Müzelerin tarihi geçmişi ve ilk kurulduğu yıldan da sözedilerek, müzelerin hemen hemen her ilimizde bulunduğu anlatıldı.

Zararsız konuşmasının devamında ise; “Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe Aslantaş Müzesi, Harkaçtığı köyündeki Eğitim ve Kültür müzesi ile 60 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra geçen yıl dönüştürülen kent müzesi Kadirli’de bulunmaktadır.

Müzemizde teknolojiye yenik düşen el emeği göz nuru el işleriyle geçmişte yapılan, insanların geçim kaynağını oluşturan kalaycılık, semercilik, demircilik, nalbantlık gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekler, bal mumu heykellerle sergileniyor. Cezaevinin kent müzesine dönüştürülmesi ayrı bir ilgi çekiyor.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrencilerin halk oyunları gösterileri, müzelerle ilgili şiirlerin okunması ile program devam etti.

Müzeler Haftası programı Halk eğitim Merkezi kurs öğrencilerinden Mustafa Yıldırım ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Kocabaş’ın söylediği türkülerle sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar