'Müzede Selfie Günü'

Kültür-Sanat 15.01.2020 15:08:00 5842 0

Müze ve ören yerlere olan ilgiyi arttırmak amacı ile dünyanın birçok yerinde aynı gün yapılan "Müzede Selfie Günü", Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'den fazla müze ve ören yerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

"Türkiye’nin, en özel müzesi"

Konya’dan eğitim için ilçemize gelen ve arkadaşlarıyla Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi'ni gezen Musa Donat, "Müzede Selfie Günü, müzelere ziyaret bilincini arttırmak için bir etkinlik, dünyada başlamış. Son birkaç yıldır Türkiye'de de etkin bir şekilde kullanılıyor. Normalde müzelerde fotoğraf çekinmek yasak ben ve arkadaşlarım bu özel yer de güzel bir hatıra olması için öz çekim yaptık. Anadolu insanının geçmişini ve yaşam şeklini günümüze taşıması, Darende’nin geçmişine ışık tutması açısından ülkemizdeki en özel müze diyebilirim.” dedi.

Ziyaretçilerden Ertuğrul Avşar da Darende’nin güzelliklerini yeniden fark ettiğini söyleyerek, şunları anlattı:

"Çok mutluyum işin doğrusu. Tekrardan tarihe bir yolculuk yaptık. Darende’nin önemini bir kez daha hissettik. Biz biraz Türkler olarak tam gözümüzün önündeki tarihi ve güzel mekânları nasıl olsa oradadır diye gitmiyor, gezmiyoruz. Güzel de bir anlayış değil aslında. Fırsat varken görmek lazım. Bu yüzden burası mutlaka görülmeli ve görevlilerden hikâyeleri dinlenmeli. Aslında Müzede Selfie Günü de biraz da bu durumdan dolayı ortaya çıkmış. Ben müze ziyaretlerine de çok önem veriyorum. Gittiğiniz yerin tarihiyle, kültürüyle alakalı size inanılmaz bir veri sunuyor ve en güzel hatıralar da genelde müzelerden çıkıyor."

"#MüzedeSelfieGünü" etkinliği kapsamında yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi'nde öz çekim yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: 'Müzede Selfie '