Samet Sözgen

Samet Sözgen

Mutluluğunuzu insanların fikirleri etkiliyor mu?

Mutluluğunuzu insanların fikirleri etkiliyor mu?

Mutluluğunuz diğer insanların fikirlerinden veya davranışlarından etkileniyor mu?

Çoğu insanlar diğer insanların hayallerini yaşamaya çalışıyorlar ve en kötüsü de bunun farkında bile değiller.

**

Mutluluğun sizin için ne anlama geldiğini düşünürken, bunlar kendi fikirleriniz miydi? Kalbin konuşuyor muydu?  Ya da başka birinin görüşü bu düşünceleri etkiledi mi?

**

Bazen bu zihninizi susturmanıza yardımcı olur, tüm olumsuz düşünceleri, korkuları ve şüpheleri görmezden gelmeye çalışın ve  izin verin, kalbiniz sizinle konuşsun. Aklına ne geliyor seni gülümseten bir şey var mı? Ya da size sıcak bir his veren herhangi bir şey?

**

Eleştirel olun, kendi rüyalarınızı başkaları yüzünden sahip olduğunuz  rüyalardan ayırmaya çalışın. Bunu bulmak biraz zor olabilir, ancak kalbimizin konuşmasına izin verirseniz kalbiniz size yardımcı olur.

**

Doğru hissettiğiniz şey genellikle kendi mutluluk fikrinizden kaynaklanır. Bu biraz zaman alabilir, ama buna değer. Çünkü mutlu olmak, mutlu olma fikrini  içinizde aramakla başlar ve bunu yapmak için, önce yaşadığın inançları aslında sana ait olmayanları tanımlaman ve onları bırakman gerekir. Kendi düşüncelerinize ve hayallerinize yer açın işte o zaman bütün bunlar daha kolay olacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR