MENÜ

Müthiş başladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Harika bir Play-Off serisi sonrası Pınar Karşıyaka’nın şampiyonluğu ile sona eren basketbol sezonu, yine müthiş bir finalle başladı. Bu kez gülen taraf, ligi kaybeden Anadolu Efes oldu.

Güne Joe Ragland şokuyla başlayan Pınar Karşıyaka’nın diğer oyun kurucularından Soner iki dakikada 2, yerine giren Kenan da 3 dakikada 3 faul aldı. Bir de Efes’in 15-0’lık başlangıcı geldi. Dixon, Strawberry ve Diebler gibi takımın karakterini oluşturan 3 oyuncuyu kaybeden Ufuk Sarıca’nın ekibi, karakterini kaybetmemiş. Yine pes etmeyen, geri adım atmayan bir Pınar Karşıyaka gördük sahada. Tam 8 yeni oyuncuyla bıraktığı yerden devam
eden Ufuk Sarıca, eşleşmeli alan savunması ile Efes’i şaşırttı, 15 sayıdan geri gelip öne geçti ama son sözü, Dunston söyledi. Momentumun değiştiği, ibrenin Karşıyaka’ya döndüğü anlarda Granger ve Birkan’ın soğukkanlılıkla attığı üçlükler herkesin yapabileceği işler değildi. Eski takımının potasına 3’ü son periyotta arka arkaya olmak üzere tam 6 üçlük gönderen Birkan, gecenin kahramanı oldu.

Final serisinin ikinci maçında yaptığı inanılmaz hatalar ve ardından aldığı 2 maçlık ceza ile Karşıyaka’nın şampiyonluğunda etkili isimlerden olan Heurtel, dün de 8 saniye kala elindeki topu kaptırdı ama Dunston hem onu hem de takımı ipten aldı. Takımı daha iyi organize eden Granger, direksiyonda Heurtel’den daha fazla kalacak gibi gözüküyor. Efes, Dunston, Tyus (yabancı sınırına takıldı) ve Brown transferleri ile pota altında atletik ve sert uzun rotasyonu oluşturmayı amaçladı. Sadece Justin Carter, adamını geçtikten sonra hiçbir engele takılmadan tam 5 smaç yaptı. Diğer oyuncuların turnikelerini saymıyorum. Euroleague’de büyük hedefler peşinde koşan bir takımın, takım savunması daha oturaklı olmalı.

Karşıyaka’da Ragland’ın sakatlığı ciddi çıkarsa, işleri zora girer. Bu saatten sonra da üst düzey oyun kurucu bulmak kolay değil. İki Carter, 40 yıllık Karşıyakalı gibi. Gidenlerin yeri dolmuş sanki. Tabii kanıya varmak için henüz erken ama Ragland’ın yokluğu can sıkabilir.

YORUM YAZ