MÜSTEŞAR YARDIMCISI KÜRŞAD ARAT BİLECİK’TE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, Milli Seferberliğin ikinci bir aşaması olarak başlatılan iş sağlığı ve güvenliği kapsamında milli seferberliği devam ettirmek maksadıyla Bilecik’e geldiklerini söyledi.

Arat, Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Bakan, bakan yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcıları ve genel müdürler başkanlığında ki 12 tane ayrı heyetle Türkiye genelinde iş sağlığı ve güvenliği programını gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Arat, “Bu toplantıların odağı iş sağlığı ve güvenliği. Bunu başlatan program ise İstanbul’da bundan yaklaşık 2 hafta evvel üçüncü hava limanında hedef sıfır deklerasyon diyerek bir deklerasyona başladılar. İş kazalarını Türkiye’de tamamen bitirilmesini amaçlayan. Bu konudaki farkındalığı amaçlayan bir projeyle seferberliğe başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bilecik’e gerçekleştirdikleri ziyarette iş sağlığı ve iş kazalarına ilişkin genel değerlendirme yapacaklarını belirten Arat, şöyle konuştu:

“Değerlendirme yaptıktan sonra bir inşaat şantiyesi ziyareti gerçekleştireceğiz. Bunda da tabi odak noktası olarak inşaat sektörü olması altında ne yazık ki ülkemizde gerçekleşen iş kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda gerçekleşiyor. Bu konuda bizim yaratacağımız farkındalık ve rehberlik faaliyetlerinin de odağını inşaat sektörü teşkil etmekte. Bu konuda hedef sıfır deklarasyonunda tüm paydaşların altına imza koyduğu, iş kazalarını ve ölümlü iş kazalarını bitirme amacıyla koyduğumuz hedefe ulaşmak için ne tür adımlar atabileceğimiz, ne tür tedbirler alabileceğimiz, bizim onlardan ve onların bizlerden mevzuat ve uygulamaya ilişkin taleplerini değerlendireceğimiz toplantı da gerçekleştireceğiz.”

 


İLGİLİ HABERLER:

MÜSTEŞAR YARDIMCISI KÜRŞAD ARAT BİLECİK’TE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin