Öğretmen

Müsteşar Tekin: Uzman Öğretmenlik Devam Edecek Ama Sınavla Değil Performansla

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayın programında, öğretmenlerin yönelttiği soruları yanıtladı.

Yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Yusuf Tekin, öğretmenlerden tek istirhamının olduğunu belirterek, eleştiri yapanları dikkate almamalarını istedi.

Uzmanlık ve başöğretmenlik uygulaması sürecine değinen Yusuf Tekin, belli bir performans elde edenlerin bu unvanlara sahip olacaklarını kaydetti.

‘Hariçten Gazel Okuyanlara Kulak Asmayın’

Yeni eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlıyor. Canlı yayın programına katılan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızdan tek istirhamım şu dışarıdan hariçten gazel okuyup eleştiren insanları dikkate almasınlar” açıklamasını yaptı. 

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in yapmış olduğu açıklamalardan satır başları şu şekilde:

Öğretmenlerle İletişim Daha Kuvvetli Olacak

“Bakanlığımızın öğretmenlerimizle çok samimi diyalog içinde olacağını taahhüt ediyorum. Tüm arkadaşlarımız sahada bulunacak. İletişimimiz daha güçlü olacak. Öğretmen arkadaşlarımızdan tek istirhamım şu dışarıdan, hariçten gazel okuyup eleştiren insanları dikkate almasınlar.

Biz onlardan etkilenmeden işimizi yapmaya devam edeceğiz. Öğretmen arkadaşlarımız da bunları yapsın. Öğretmen arkadaşlarımızın yeni dönemde sağlıklı, huzurlu bir eğitim geçirme arzusundayız. Herkese başarılı, huzurlu eğitim yılı diliyorum.”

Belli Performans Gösterenler Unvan Alacak

“Kariyer basamakları öğretmen arkadaşlarımızın gündeminde olan bir konu. Uzmanlık ya da başöğretmen unvanı için 10 yıl önce yapılan sınav gibi bir sınav yapmayacağız. Öğretmenlerimizin performansını bu şekilde değerlendirmek doğru değil. Öğretmenlerimizin performansının ölçülmesini bir kariyer olarak kullanmak istiyoruz.

Uzmanlık, başöğretmenlik uygulaması devam edecek. Bunları performans belirleyecek. Belli performansı elde eden arkadaşlar bu unvanlara sahip olacaklar.”

Öğretmenler Yeni Okul Puanlarına Göre Değerlendirilecek

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, kurumlara yönelik yeni puanlama sisteminin olacağını belirterek; “Şu anda coğrafya bilgi sistemini, Bakanlığın kayıt sistemini revize edip okullarımızı sosyal kültür şartları, güvenlik, fiziki imkanlar üzerinde değerlendirilip, tüm kurumlarımızın notlandırılmasını yapacağız.

70 bine yakın kurumun tamamı 200’e yakın gösterge üzerinden notlaştırılacak. Her okulun koşulu değerlendirilecek. Öğretmenlerimiz bu okulun puanı üzerinden endekslenen puana göre değerlendirilecek” açıklamasında bulundu.

Kılık Kıyafetle İlgili Yeni Düzenleme Yok

“Kılık kıyafetle ilgili yeni bir düzenleme yok. Öğretmen olmuş bir kişiye herhangi bir kıyafet dayatmak doğru değil. Öğrencilerimizle ilgili serbest uygulama söz konusu. Okullarımız herhangi bir forma giyilip giyilmeyeceğine, veliler ve öğrencilerle birlikte karar veriyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA