• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Müşteri Memnuniyeti Şirketlerin Başarısıdır

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2015, 00:00

Hayata bakış açıları insanların memnuniyetini ve mutluluğunu önemli ölçülerde etkilemektedir. İnsanlar nedense elindekilerin kıymetini bilmemekte ve hep bir arayış içinde bulunmaktadır. Belki de mutluluk çoğu zaman yanlış yerlerde aranmaktadır. Paraya ve varlığa dayalı mutluluk arayışı kısır bir döngü yaratmakta, giderek mutsuz bir nesil yetişmektedir. Bilinçaltında yerleşen memnuniyet ve mutluluk beklentileri ulaşılmaz hedefler haline dönmemelidir. Memnuniyet ve mutluluk beklentileri insanlar için özellikle bir motivasyon aracı da olabilmelidir.

Kalite, Başarı ve Umut

Hemen kullanılabilecek hazır bir mutluluk formülü ya da reçetesi bulunmamaktadır. İnsan önce rahatsızlık duyduğu düşüncelerden, kuruntu ve içindeki sıkıntılardan kendisini kurtarmalıdır. Herkes süresi sınırlı bir hayat yaşamaktadır. Sürekli mutluluk arayışı içinde mutsuz olan insanlar yerine elde edebildikleriyle mutluluk duyabilen insanlar sonuçta daha karlı çıkmaktadır. Memnuniyet ve mutluluk duygusunun iş hayatına ve özel hayata olumlu katkıları olmaktadır. Bir kimsenin çalıştığı meslekte duyduğu tatmin ve iş hayatında kazandığı başarılar önemli bir mutluluk kaynağı olarak kendini göstermektedir. Yapılan işler nedeniyle geniş kitlelere hizmet verilmesi de topumda mutluluk yaratmaktadır.

Başarı ve mutluluk sonuçta çalışan insanların güler yüzlü ve çalışkan bireyler olmalarını sağlamaktadır. Ayrıca çalışan bir kimsenin düzenli ve başarılı iş hayatı onun ruh ve beden sağlığı açısından da olumlu bir rol oynamaktadır. Şirketlerde çalışan elemanların bireysel gelişimini ve başarılarını gösteren bir ölçü de ekip çalışmalarına yaptıkları katkılardır. Mutluluk duygusu ve başarı beklentisi bulunmayan ortamlarda iyi bir ekip çalışmasının yapılması da söz konusu olmamaktadır. Çalışanlara kalite, başarı ve umut aşılanmalıdır. Çalışanların bunalıma sokulmamasına ve panik yapılmamasına özen gösterilmelidir.

Müşteri Memnuniyetini Zihinde Canlandırma

Müşteriler şirketlerden kaliteli ürün ve nitelikli hizmet beklemektedir. Çalışan elemanlar bilgi ve yeteneklerini yaptıkları işlerde kullanamazlarsa o bilgi ve yeteneklerin bir yararı olmamaktadır. Şirketlerde birbirlerine güvenen ve müşteri memnuniyeti için birbirine destek olan elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. İçe kapanma, açık iletişim kurmama ve bencillik giderilmesi gereken olumsuz özellikler olarak göze çarpmaktadır. Bir şirkette çalışan elemanların yapacakları işlerin ayrıntılarına üst yönetimin masa başında karar vermesi yeterli olmamaktadır. İşleri yapan ve müşterilerle yüz yüze görüşen elemanların müşteri memnuniyetinin nasıl artırılabileceği konusundaki deneyimleri ve katkıları da göz önünde bulundurulmadır. Müşteri memnuniyeti hedefini zihninde canlandırabilen ve ona inanan her bir eleman daha yararlı olabilmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA