AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, yerel seçimler öncesi dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyor. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydan'ında esnaf ve vatandaşlarla buluşan Demir, daha sonra AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlçe Başkanvekili Serkan Akyüz ile birlikte Asrın İşadamları Derneği Samsun Şubesi ve Yabancılar Çarşı Derneği'ni ve Yabancılar Çarşısı Züccaciye Bujiteri Kırtasiye Oyuncakçılar Esnaf Odası'nı ziyaret ziyaret etti.

BEN DE ESNAFLIKTAN GELİYORUM

Yabancılar Çarşı Derneği ziyaretlerinde Karaduman, Demir ve Tok, Yabancılar Çarşı Derneği Başkanı Ali Akyüz ve Yabancılar Çarşısı Züccaciye Bujiteri Kırtasiye Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Olcay İnanç ile esnaflar tarafından çiçeklerle karşılandı. Demir, "Samsun'da ticaretin kalbi olan Yabancılar Çarşısı'nı daha da geliştirerek bölgenin ticaret merkezi haline getireceğiz. Ben de ticaretin içinden geliyorum. Esnafın durumuna vakıfım, sorunların neler olduğunu iyi biliyorum. Birlikte yürüteceğimiz projelerle Samsun için daha verimli ticaret alanları oluşturacağız" dedi.

SAMSUN BÖLGENİN TİCARİ MERKEZİ

Ticari faaliyetlerin şehrin kalkınmasında önemli yer tuttuğuna, özellikle Orta Karadeniz başta olmak üzere yakın illerin ticari ilişkilerini Samsun ile bağlantılı olarak yaptıklarına değinen Demir, "Bu durum bizim için oldukça önemli. Zira her türlü ulaşım imkanının olduğu nadide illerden olan Samsun, bu vizyonunu daha verimli kullanabilir ki bizim de şehir planlamamız bu yönde' diye konuştu.

MAKAM HALKIN OLACAK

Yabancılar Çarşısı'ndaki esnaf tek tek dolaşarak sorunlarını dinleyen Demir, 'Her türlü sorunun çözümünde ortak aklı ön planı alarak bir çalışma yürüteceğiz. Bundan sonra Belediye başkanınızı sürekli aranızda göreceksiniz. Çünkü büyükşehir belediyesi makamı, esnafın, sanatkarın, sanayicinin ve elbette Samsun için üretenin makamı olacak. Şeffaf olacağız. Halkımızla içe içe olacağız" ifadelerini kullandı. Yabancılar Çarşısı esnafları ise büyük ilgi gösterdikleri Mustafa Demir'i konuşması sırasında alkışladı.