MENÜ

Mustafa Cengiz seçime katılacak mı? Açıkladı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, iddialara cevap vermek için GS TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray’da kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz’in katılmaması ise eleştirilere neden olunca Cengiz hem iddialara yanıt verdi hem de seçime katılıp katılmayacağını ve davadaki son durumu açıkladı.

Mustafa Cengiz seçime katılacak mı? Açıkladı

Galatasaray’da kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşen toplantıya divan kurulu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlardan Dursun Özbek ve Faruk Süren’nin yanı sıra eski başkan adayları ve kulüp üyeleri katıldı. Toplantıya, sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz’in katılmaması ise eleştirilere neden oldu. Sarı Kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz bu iddialara yanıt vermek için GS TV'de önemli açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

İşte Mustafa Cengiz'in önemli açıklamaları:

"İbra edilmediğim anda ayrılabilirdim, çok kolaydı. Bana 'kaçtı' demesinler diye ayrılmadım. O gün ayrılsam, arkamdan 'kaçtı' diyeceklerdi. En az 10 futbolcunun serbest kalma durumu vardı."

"14 arkadaşımız evet deseydi, o gün idari açıdan ibra edilecektik. Biz 2525 oyla seçilmişiz. 3 adaya da saygı duyuyorum, hepsinin oylarının toplamından fazla. Seçimle gelenin seçimle gittiği ortamda, ben bunu kabul edemedim. Galatasaray benim sevdam."

"Ben bir davayı sürdürebilmek, daha müreffeh bir Galatasaray verme hevesindeyim. Bu nedenle mücadeleye devam dedim. Mücadeleyi terk edecek, cepheyi bırakıp kaçacak insanlardan değilim. Benim atalarım da öyle."

"Bazı üye arkadaşlarımızın yargıya müdahalesi var. Mücadele ediyorlar bizim seçime girmememiz için. 'Seçime gir, imza topla Mustafa Cengiz' demiyorlar. Eşit şartlarda düello edersiniz, bu tam tersine."

Haberin Devamı

"Seçime gidelim, Mustafa Cengiz olmasın'. Ben buna da peki diyorum ama taraftarıma laf anlatamam, bunun için mücadele etmem gerek."

'Mahkemenin kararına saygılıyım'

"Mahkeme ne karar verirse, ben ona hazırım. Hiç de beis duymam. Taraftara anlatmam gerek. Bana popülist diyorlar utanmadan. Evet ben popülistim, taraftarın popülistiyim. Taraftar olmazsa ben yokum. Yarın eğer mahkeme derse 'Seçime gideceksiniz, Mustafa Cengiz olmayacak', başım gözüm üstüne. Ne diyebilirim? Tekrar tekrar ben de yoruldum. Galatasaray için hizmet etmeye çalışıyorum, mahkeme mahkeme koşturmak istemiyorum."

'2 yılda her şeyi unuttular'

"Galatasaray bir raya girdi. Ben kimseyi kötüleme anlamında konuşmuyorum. Görevi devraldığımda transfer yasağı vardı, insanlar unuttu bunları. 2 yılda her şeyi unuttular."

UEFA açıklaması

Haberin Devamı

"147 milyon euro zarardan nasıl Galatasaray'ı kurtarıp 4 yıllık uzlaşma anlaşması yaptınız diye bir kişi sormadı. Biz bunu yaptık. UEFA'ya 4 ay izin verin dedik. Bunun en büyük nedeni, o popülist dediğiniz taraftarlar. Seyirci patladı, mağazalardan alış arttı. Bize sağ olsunlar içeriden soran olmadı ama UEFA'dan soranlar oldu. Biz üst kurulla kapıştık tabir-i caizse. UEFA bunu izledi, yeniden yargılanmamızı istedi. Peki dedik, CAS'a gittik. İlk defa bir Türk takımı CAS'ta dava kazandı."

"Bu yıl Türkiye'de almadık kupa bırakmadık. 2 yılda 4 kupa aldık. Gelirlerimiz Türkiye tarihinde rekor kırdı. Bu bize nasip oldu. Amatörlerde çok düşük bütçelerle büyük başarılar yakaladık. İnsanlar bunları unutuyor."

'İnsaf ya!'

"20 ayda 3. kez seçime gideceğiz, insaf ya! Beni beğenmiyor olabilirsin ama kazık çakmayacağız. Yusuf Günay iki gündür hastanede, Abdurrahim Albayrak boynunu çeviremiyor. Yapmayın arkadaşlar!"

"Divan'da benim de arkadaşlarımın da kalbimi kanatıyorlar. Divan başkanlığı buna izin veriyorlar."

Haberin Devamı

"Teknik heyetle aramızda sorun olduğu devamlı medyada konuşuluyor. Hoca, söyleyeceği bir şey varsa açıkça söyler. ben de öyleyim. Adrenalinin yüksek olduğu anda öfkeyle bir şey söylüyorsunuz, tabii o söz her yere çekilebilir. Hoca ile her hafta görüşürüz."

Fatih Terim ile sorunlar var mı? Açıkladı...

"Bir tek Ozan Kabak transferinde hocamdan ricada bulundum. Hocam çok gönüllü değildi. Ancak İtalyanlar 7,5 milyon Euro'ya Ozan'ı kesin kaparlardı. Ozan da sağ olsun gitmedi. Almanya'dan gelen 11 milyon Euro'ya ihtiyacımız vardı."

'Hocamızın kredisi fazla'

"Savurgan davranılıyor, Diagne'ye Falcao'ya dünya paralar veriliyor deniyor. Galatasaray maddi olarak artı durumda. Doğru mu yaptık, yanlış mı yaptık zaman gösterecek. Biz iki yıldır şampiyonuz ve liderin 2 puan gerisinde. iddaa'da da şampiyonluğun favorisiyiz. İki yıl başarısız olursak, zaten kimse durmaz. Herkes onurlu insan, ben de hocamız da. Başarılı durumdayız, hocamızın kredisi de çok fazla."

'10 numarayı tutturamadık'

Haberin Devamı

"Galatasaray'ın kadrosunda en az 2-3 dünya yıldızı olmalı. Real Madrid'den 6'da yeseniz, 36'da yeseniz, Galatasaray'ın adı öyle kolay silinmez. Galatasaray her zaman 10 numaradır ama bu ara maalesef 10 numarayı tutturamadık."

"Böyle seyirci kimsede yok! PSG ve Real Madrid şok oldu. Marca'dan biri 'Orası cehennem değil, hoparlörle destekliyorlar' yazdı. Madrid'de yemekte bu konuşuldu, 'Siz şahit oldunuz mu?' dedik, 'Hayır' dediler. Bu statta desibel rekorları kırıldı."

"Falcao, Monaco'dan sözleşme uzatma teklifi aldı ama kabul etmedi. Kaleden top çıkarmak isterken aşil tendonunu zorladı. İspanya'da, bu sakatlığını bilen kendi doktoruna gitti. Çok namuslu bir insan, kendisine sordum hızla düzelecek."

"Bir kulüp başkanı 'Taçtan gol yedik' dedi, o hakem kenara çekildi. Bizim maçımızda, bir hakem hata yaparsa, biz de onun kenara çekilmesini bekleyeceğiz. Adalet herkes için geçerli."

“Süper Lig’de liderin 2 puan gerisindeyiz. iddaa’da da şampiyonluğun en büyük favorisiyiz”

Göbek espirisi yanıtı

“Göbeğimle ilgili bir şey söyledim, bunda bir şey yok. Şakalar ama insanlar anlamıyor. Göbek var, hafif var ama baklava böreği, Antepliyiz tabii. Bizim yaşımıza geldiğinizde göbekte deformasyon oluyor. Yakınlarım da 'Bu şakaları yapma' diyor, göbek var. Baklava göbeği, Antep göbeği. Yine de ben kapatayım. Bazen içimdeki bu espri duygusunu Allah kahretsin diyorum."

Divan Restaurant'ın detaylarını açıkladı

"Divan Restaurant'ın hizmetinden memnun olmamaya başladık. 500 bin dolarlık teminat mektubu vardı, o yüzden daha önce feshedemedik. Geçen hafta doldu ve feshettik. Hoca istemiyor, taraftar grupları istemiyor diye söylemler oldu. Onlara bunu bildirdik ve teşekkür ettik. Kendileri itiraz etti, 'Tek taraflı feshedemezsiniz' dediler. Haklı olabilirler. Kap kacaklarının olduğunu söylediler, noter ile gelsinler, alsınlar. Bu grubun Galatasaray ile mahkemelik olacağını düşünmüyorum. Arkadaşlar yeni bir firma ile anlaştı. Kimseyle kavga için bir şey yapmıyoruz. Bu ticari bir olay. Mutsuzduk ve bunu sürdürmek istemedik."

'Youtube'da göbek kazaları olsa da...'

"YouTube'de göbek kazaları olsa da orada iyi işler yapacağız. Nasıl 1 milyonu vurup geçtiler, inanılmaz. Avrupa'da ilk 10 içerisindeyiz. Böyle bir taraftar dünyanın hiçbir tarafında yok. Galatasaray'ın ilerisi çok açık."

"Torunlarımız çok iyi Galatasaray görecek. İnşallah diğer takımlar da böyle olur. İnşallah Galatasaray'ın önünde kimse olmayacak."

YORUM YAZ