Mustafa Cengiz'den açıklamalar

20.05.2019 - 16:05 | Son Güncellenme: 20.05.2019 - 19:05

Mustafa Cengiz'den açıklamalar

Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan spor programında açıklamalarda bulundu.

Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bizler buzdolabından çıkan et gibiyiz. Abdürrahim Bey banka tarafında. ben sabah Emlak Konut’taydım. Bazı sorunlar devam ediyor. Milyonlarca Galatasaraylı’nın mutlu olması bizi mutlu etti. 

Abdurrahim Bey, Fatih Hoca’mız 2 haftadır serumluydu, bugün ben de serumlu uyandım. Siz şirketinizin ticari kuruluşunda kar ya da zarar edersiniz ama sosyal sorumluluk çok önemli bir şey. Biz bunun gereği için şampiyonluk sabahı Kemerburgaz için Emlak Konut Genel Müdürlüğü’ndeydik. Şampiyon olduğumuzda sorun bitmiyor. Sihirli bir değnek değip para gelmiyor. Türkiye Ligi için 1 ve 2. olma farkı 7 milyon TL.

Taraftarlarım için çok mutluyum. Tabii ki diğer rakiplere saygı duyarak. Onlar da sezon boyunca mücadele etti. Umarım onlar da bu mutluluğu tadar.

Rüzgar hiç durmadı, devamlı geçti. Hiçbir maçın sevincini yaşayamadık, galibiyetimizi doyasıya kutlayamadık. Yarım saat sonra veya maç sırasında hiç beklediğimiz problemler çıkıyordu. 

Geldiğimizdeki borç durumu belli. Geldiğimiz andan itibaren ilk karşılaştığımız şey transfer yasağıydı ve 3 günümüz vardı. Nagatomo’yu kiraladık, Ndiaye’yi sattık. 3 gün içinde borcu kapattık.

Biz bir ekip olarak geldik. Sıkıntılar paylaştıkça azalır. Biz bunu yapmaya çalıştık. Bize verilen destek büyüktü.

Rakipler zaten bizimle ölümüne mücadele ettiler ve biz saha içindeki mücadeleye saygı duyduk. Dünkü maç müthiş bir mücadeleydi. 24 saat içinde 3 takımın kaderi belirlenecekti. Bir değerli takımımız üçüncü oldu. Küçükken 3 korner 1 penaltı derdik, ilk defa 3 golün 1 olduğunu gördük.

Kıyasıya bir maç oldu. Bana objektif hiçbir sporsever, dün hakem Galatasaray’ı kolladı diyemez. Bunu kesip sosyal medyada da kolladı diye de vermesinler çünkü neler gördük. Dün Türkiye için bir sınavdı. Hakemler tesir etti diyemezsiniz.

Cüneyt Çakır dışarının kralı, övünç duyuyorum. Cüneyt Çakır kalitesinde 5-6 hakem çıkmasını bekliyoruz. Bazı hakemlerin miadını doldurduğunu düşünüyoruz. Galatasaray’ın lehine ve aleyhine hatalar oldu. Lehine yapılanlar, aleyhine yapılanların dörtte biri. Herkes kendi onuruyla, gururuyla kenara çekilmesini de bilmeli.

Silah ile ilgili espri hoş değil. Biz orada, özellikle söylüyorum, Rize halkı ve seyircisi müthiş beyefendi. 11 gün kıyas yapıldığında ben 11 günü anlamam. Ceza, cüruma eşit olmalı.

Biz kurumların, adil, objektif ve yasaları uygulayan insanlardan kurulmasını diliyoruz. Ben VAR kayıtları açıklansın, federasyon istifa etsin diye ceza aldım. Demokratik talepleriniz ceza ile sindiriliyorsa bu yanlış bir yoldur. Herkese eşit kırmızı, yeşil, sarı ışık. Takım ve kişi ayırt etmeden.

Fatih Terim’in heykeli zaten gönüllerde dikilmiş. Bana gelen bilgi, ben Fatih Hocam’ın da müzede heykeli olmasını dilerdim. Olması için çalışacağız. Müzemizin alanı yeterli değil. Biz heykel için çalışılmasını istiyoruz. Hocam gerçekten Türk futboluna ve Galatasaray’a mührünü vurdu.

Duruma göre sihirli değnek Fatih Terim, duruma göre camia, duruma göre taraftar. Maç bitip düdük çaldığında biz sıradan bir taraftarız, Fatih Hoca ve oyuncular sihirli değnektir. Parametreler koşullara göre çok değişir ve koşullara göre vaziyet alır. Hocamızın yeri çok ayrı.

37 bin 581 ortalama. 1905’ten beri en yüksek zamandayız. Bu kenetlenmedir. Bunun gelirleri de olumlu yansıyor. Taraftar benim, Abdurrahim.  Yönetici olmasak bedel ödeyen seyircileriz. Destek, taraftar çok önemli. Biz kimsenin maddi gücüyle yola çıkan bir kulüp değiliz. Gelirler bir önceki yönetim dönemi 101 milyon. 169 milyon geçen sene. Büyük borçla dönen kulüpler içerisinde en iyi durumda olan biziz. UEFA ile bu konuyu konuştuk, devletin desteğine teşekkür ediyor ve olumlu görüş bildiriyor. Bu para verme değil, borçların ötelenmesi ve kulüplerin nefes alması.

Bir gül ile bahar açmaz. Rakiplerim ne kadar güçlü olursa ben o kadar güçlü olurum. Onların uluslararası yarışmalarda zor duruma düşmesi beni de zayıflatır. Sadece puan değil, imaj açısından da. Benim, Galatasaray’ın alnı açık. UEFA ile sayısız toplantı yaptık. 4 ay UEFA süreci yürüttük. 1 milyar net açık veren anonim şirketi varken 4 yıllık sözleşme imzaladık. 2 yıl kesin olarak men yiyorduk. Özellikle Alex Ceferin’e çok teşekkür ederim.

Biz kontrol altındaydık. Belki de iki defa üst üste artı verdik. Diagne’ye ister 9, ister 30 ver. Biz artıya geçtik. Bizi Türkiye’deki en üst makamlara şikayet ettiler paraları çar çur ettiler diye. Biz duyuyoruz. Bu yanlış. İki dönemdir artıdayız. Hiçbir zaman aşmadık. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. İyi fiyatını bulursa Abdurrahim hariç herkesi satarız.

O Mart ayı ibra kadar bizi manen vuran ikinci bir olay yoktur. Biz mali anlamda kulübü kâra geçirdik. Bizi sevmeyenler de bunu görür diye düşündük. 1730 kişi vardı. Bunun 1100’ü nasılsa ibra oluyor diye gitti. Bizi üzen ikinci nokta biz tedbire başvurduk. Mayıs’ı, şampiyonluğu görelim diye. Şampiyon olalım seçime gidelim hesabı yapmadık. İdari ibra diye bir şey yok, komik bir şey.

Bizi en çok üzen, hayal kırıklığına uğratan şeyi yaşadık. 7 Galalatasaraylı üyemiz mahkemeye başvuruyor, tedbirin kaldırılması için. Hemen seçime gidilsin diye. Benim ve yönetimin olmadığı bir seçim istiyor. Bizim avukatlar mahkemede şampiyonluğa gidiyor diye savunuyorlar. ‘Şampiyonluk Galatasaray’ın doğasında var, önemli olan değerleri’ diyorlar. Şampiyonluğa giderken seçim atmosferi mi değerler? Onları affetmeyeceğim.

Ağrımıza gitti. Çok ağrımıza gitti. Hem ibra edilmemek. Etmeyebilir ama onun bilinçli getirilmesi. Herkes bize diyor ki, siz iktidarsınız, niye oraya 5 kişi getiremiyorsunuz. Bizim aklımıza gelmedi. Benim aklıma hile, üçkağıt gelmedi. Bir kişi yönetiminiz hile yaptı, üçkağıt yaptı desin. Bunu tahmin etmemek bir yönetim kusuru. Bunu üzerimize alıyoruz. Kaç Galatasaray Başkanı iflas etti? Burada bir tek şey elde ediyorsun, manevi tatmin.

Bizim elde ettiğimiz manevi tatmin bittiği anda orada olmayız. Bize oy verenlerin, taraftarın desteğini görmezsek biz çekiliriz. Ben veya yönetimim, ağrımıza gitti ama onlara ihanet edip çekip gitmeyiz. Sonuna kadar mücadele ederiz. Kesinlikle seçim gerektiği anda yapılır. Seçim süreci Galatasaray için maddi gelirler açısından iyi değildir. Olacaksa doğal halinde olmasını tercih ederim ama seçimden dönenin de kaşığı kırılsın.

Göreve geldiğimizde transfer yasağını 3 gün içinde hallettik. 147 milyon TL’lik halka arzı yüzde yüz katılımla gerçekleştirdik. UEFA’nın 2+1’ cezasını kucağımızda bulduk. Karşısına geçtik, 4 ay sürdü. UEFA çatırdadı. Yeniden ceza verme hükmüne doğru gittiler. Komitenin buna yetkisi var. 4 ay dantel gibi, oya gibi işledik. Bunları deklare etmedik. Anlatsakta kimsenin umrunda değil teknik konular.

Yayıncı kuruluşun yanlış yönlendirildiğini görüyorum. Orada çok dertliyiz. Erzurumspor maçından başlayan haksızlığa uğradık. Sanırım yanlış anlatılıyor. beIN SPORTS, Leeds United’a atılan golü kaldırmış ama Cine5’e ait.

Senin için hazırladığımız haberler