02 Nisan 2020 13:45

Muş'taki HES inşaatı işçileri, "Sağlığımız için endişe ediyoruz" diyerek iş bıraktı

Muş’ta Alparslan-2 barajı ve hidroelektrik santrali inşaatında çalışan işçiler, koronavirüs salgınına karşı yeterli önlemin alınmadığını belirterek bu sabah itibariyle iş bıraktı.

Fotoğraf sendika.org'dan alınmıştır

Paylaş

Muş’ta Murat Nehri üzerine inşa edilen Alparslan-2 barajı ve hidroelektrik santrali (HES) şantiyesinde çalışan işçiler, koronavirüs salgını nedeniyle sağlıklarından endişe ettiklerini belirterek iş bıraktı. İşçiler, şantiyede virüse karşı önlem alınmadığını, kötü koşullarda çalıştırıldıklarını belirtti.

sendika.org'da yer alan habere göre, inşaatta taşeron firmaya bağlı çalışan bir işçi, “Burada yüzlerce kişiyiz ve kötü koşullarda çalışıyoruz. Bu sabah hepimiz iş bıraktık. Sağlığımız için endişe ediyoruz. Hiçbir önlem alınmıyor, temizlik yok, hijyen sıfır. Ne koruyucu ekipmanımız ne de dezenfektanımız var” diyerek içinde bulundukları durumu anlattı.

İnşaatta yaklaşık 800 işçinin çalıştığını ve bir kısmının şantiyede kaldığını belirten işçi, “Yüzlerce kişi aynı yerde yemek yiyoruz. Dışardan servislerle gelenlerin durumu daha da kötü” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Süleyman Girgin: Tiyatro emekçilerini yok saymayın

SONRAKİ HABER

Kayserili işçiler: Koronavirüs günlerinde destek beklerken, destek beklenen olduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...