Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

MÜS-DER Kardeş Aile Projesine Destek Bekliyor

MÜS-DER Kardeş Aile Projesine Destek Bekliyor
8 Şubat 2016 22:40 | Son Güncellenme: 8 Şubat 2016 23:46
A+
A-

Türkiye’nin bir çok yerinde devam eden Kardeş Aile Projesinin aynısını, Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’de başlatıyor. İhtiyaç sahibi aileler ile hayırsever aileleri kardeş ilan edecek proje kapsamında, özellikle gıda, giyim, eğitim, barınma, rehabilitasyon gibi hizmetlerde eksikliklerin giderilmesi amaçlanıyor.

Proje hakkında bilgi veren MÜSDER Başkanı Adil Kacır, Hazreti Peygamberin Medine’ye hicretinden sonra ihdas ettiği, Ensar ve Muhacir kardeşliğinden ilham aldıklarını belirterek, “Kardeşlik bedel ister’ teması ile günümüze bir esintisini taşımak adına hayata geçirilen, insanî olmakla birlikte ümmet bilincini merkeze alan, yerel olmakla birlikte uluslar arası bir projeyi bugün başlatıyoruz. Hayra vesile olmasını ümid ediyoruz.

MÜSDER, toplumda yardımlaşma bilinci oluşturmak ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını zamanında karşılamak adına yürüttüğü “Kardeş Aile” projesi sayesinde; değişik sebeplerle aramızdan ayrılan kardeşlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmayı, boşanmayla birbirinden kopan ailelerin yetim çocuklarına şefkat eli olmayı ve dul kadınları maddi olarak destekleyerek rehabilite olmalarını ve topluma kazandırmayı hedefliyor” dedi.

 Projenin amacı

Öncelikle Bayburt sınırları içerisinde yaşayan insanlarımız arasında kardeşlik  hukuku çerçevesinde dayanışma ve yardımlaşma uygulamalarını yaygınlaştırmak. Hayat standardı yüksek ve orta olan aileler ile dezavantajlı, mağdur, muhtaç ve yoksul aileler arasında kardeşlik köprüleri kurmak. Projenin kapsamı birinci aşamada, Bayburt sınırları içerisinde mağdur, muhtaç, yetim ve boşanmayla dul kalmış insanlarımızdır. İkinci aşamada ise, proje diğer illeri ve yurt dışındaki mazlum coğrafyaları da kapsam içerisine alarak genişleyecektir.

Projenin hedefleri

İyilik yapma duygularının yaygınlaşmasına ve tüm ülke sathında yerleşmesine katkıda bulunmak,

Tüm ülkeyi büyük bir aile kabul edip,  halkımız arasında sosyal dayanışma ve yardımlaşma bilincini yaygınlaştırmak,

Toplumun temel taşı olan ailenin cehalet, mağduriyet ve yoksulluk karşısında ezilmesine engel olmak için mücadele etmek.

Projenin süresi

Proje kapsamına alınan ailelere verilecek destekler, ailenin katıldığı andan itibaren 12 ay ile sınırlıdır. Bu süre cemiyetimizin yetkili biriminin onayıyla uzatılabilir.

Kardeş Aile’ye verilecek destekler

Barınma (kira ve yakıt)   

Eğitim (eğitim rehberliği, eğitim araç gereçleri ve burs)

Sağlık (muayene ve ilaç)

Giyecek                           

Gıda         

Rehabilitasyon hizmetleri (özellikle yaşlı, özürlü ve boşanmış aileler için)

Kardeş aile birim maliyeti

Proje kapsamındaki şehir ve ülkelerin hayat standardı gözetilerek Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti kardeş aile masası tarafından tespit edilecek aylık ve yıllık miktar, bağışçı aileden tahsil edilerek kardeş aileye ödenir.

Türkiye        200 TL           65 €           75 $

Filistin          200 TL           65 €           75 $

Pakistan       100 TL           35 €           40 $

Sudan          100 TL           35 €            40 $

Ziraat Bankası Hesap no:TR 39000100 245 655 96829 5001

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.