Birsimit Cafe & Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına açıklama yapan Kanar, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi İnegölspor kongre kararı aldı. Kongre kararı neticesinde bazı arkadaşlarımızla istişare yaptık, bu istişare doğrultusunda İnegölspor'a adaylığımı ilk ben açıklamış bulunmaktayım. Bunu daha önce defalarca da söylemiştim. Ama burada bir bilgi kirliliği olmuştu. Bazı isimlerin öne atıldığı, bu isimler doğrultusunda adaylar çıkacağı. Bizde arkadaşlarımızla karar aldık ve yolumuza devam ediyoruz. İnegölspor'un en iyi yere gelmesi için yapılması nelerdir diye arkadaşlarımızla istişare ettik. Hayırlısıyla İnegölspor'u layık oluğu yere getireceğiz. Değerli yönetici arkadaşlarımızla birlikte biz ateşten bir gömlek giyindik. İnegölspor'un mali durumu belli. Biz hep birlikte mali sorunu çözmek, ondan sonra takım içerisinde dokunuşlar yapıp, İnegölspor'u layık olduğu yere getirmek istiyoruz. Bizim amacımız burada İnegölspor'u borçsuz bir hale getirip, "Kış tutalım işimizi yaz çıkarsa bahtımıza" deyip, gerekli çalışmaları yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buradan mülki amirlerimize sesleniyorum. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız hiç kimseye bir kırgınlığımız yok. Biz tamamen çalışma şevkiyle, İnegölspor'a nasıl faydalı işler yaparız? Bizim bir tek düşüncemiz bu. Bazı konularda basın mensupları olarak sizden de destek bekliyoruz. Bizim yanımızda olmanızı istiyoruz. Biz bir beşeriz, bizde hata yapabiliriz. Yaptığımız hatalarda sizinde bizim yanımızda olmanız gerekiyor ki, biz doğruları bulalım. Bu memlekette yaşıyorsak, bu memlekette iş yapıyorsak, bizim hep beraber İnegölspor'a faydalı işler yapmamız gerekiyor. Burada İnegölspor'un diyelim ki, 4 milyon borcu var. Sanmayın ki biz 4 milyon borcu  milyon yapıp bırakacağız.

Kimse böyle bir algıya kapılmasın. Biz bu borcu ne kadar asgariye çekersek, o kadar İnegölspor rahatlar ve bir dahaki dönem gelecek yönetimlere de faydalı olacaktır. Bizim iddiamız şampiyonluk değil. İnşallah neticeye bakıp, belki de play-off oynarız. Ama öncelikle işimiz İnegölspor'un mali yapısını çözmek. Bununla ilgili arkadaşlarımızla istişare yaptık. Kimsenin şüphesi olmasın. İşte yanımızda As Başkanımız Nurettin Aydemir, Başkan Yardımcımız Serkan Taşdemir ve bir çok işadamı arkadaşlarımız var. Herkes işinde başarılı. Yani biz sanayicinin parasını toplayıp ta, sokağa atacak bir yönetim değiliz. Dokunuşlar yapacağız, bu dokunuşlarda takımla tekrar bir toplantı yapacağız. Onlarda özveride bulunacaklar. İnegölspor neyi hak ediyorsa, nereye gelmek istiyorsa biz onu yapacağız. Az önce değerli Başkanımız Alper Taban Beyle de görüştük. Kendisinin de bize desteğinin olacağını söyledi. Bende " Sayın başkanım hiç endişeniz olmasın, biz uyumlu bir şekilde çalışacağız."dedim. Kendiside "Hayırlı olsun" dedi. Bizde açıklama gereğinde bulunduk. İnşallah bundan sonra İnegölspor'a hayırlı olur. Benimle birlikte çalışacak olan yönetici arkadaşlarıma bundan sonraki görevlerinde başarılar dilerim. Herkes elinden geleni yapacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnegölspor bir marka. Partiler üstü bir yer. Siyasi üstü bir yer. En büyük sivil toplum örgütü. Bizde buna layık olarak, İnegöl'ü nasıl temsil ederiz? Bizim hesabımız kitabımız bu."

Kanar'ın listesinde şu isimler yer aldı: Nurettin Aydemir, Ahmet Yiğit Yavuz, Serkan Taşdemir, Özgür Gürbüz, Semih Peşin, Sebahattin Ablak, Şaban Gümüş, Mehmet Çalık, Coşkun Karduz, Serkan Kavak, Serkan Bak, Turan Albamya, Saim Metinbaş, Casim Yıldız, İsmail Yağlı, Ali Arıkoğlu, Erhan Demirden, Celalettin Kızılarslan ve Andria Müller.

Editör: Haber Merkezi