1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Münür Ballı: Çiftçi kazanacak'
Münür Ballı: Çiftçi kazanacak'

Münür Ballı: Çiftçi kazanacak'

'Önce Çiftçi' parolasıyla yola çıkan ve Türkiye çapında yapılanmaya başlayan Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı  Münür Ballı canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.

A+A-

Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı  Münür Ballı, Bengütürk'te ekrana gelen Ekonomide Gündem programına canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayında Türkiye Çiftçiler Birliği'nin kuruluş amacı ve hedeflerinden bahseden Münür Ballı, birliğin amacının yeni nesil tarıma öncülük etme gençleri çiftçiliğe teşvik etmek olduğunu söyledi. 

Pandemi süreciyle birlikte tarımın öneminin arttığına dikkat çeken Ballı , Türkiye Çiftçiler Birliği olarak çiftçilere pozitif anlamda yön veren bir kuruluş olmayı amaçladıklarını belirterek " Çiftçilerimiz bağlı oldukları yerler var ama tam anlamıyla destek alabildikleri kurumlar değil bunlar. Türkiye Çiftçiler Birliği çiftçilerimizin hukuki ve zirai danışmanlığına kadar, ARGE danışmanlığından ekonomik parametlerin kendilerine nasıl yansıyacağına, satış planlamasından üretim tüketim arasındaki dengeye varana kadar bir çok çalışma içerisinde." dedi.

Önümüzdeki yıl hasat zamanında çiftçilere fayda sağlayacak ürünler konusunda danışmanlık vereceğini belirten Ballı "Çiftçilerimize üretim konusunda destek vereceğiz. Tohum, ilaç, mazot ve gübre desteği sağlamak için projeler geliştirip sunacağız. Çiftçilere destek olan bir çok kuruluş var ancak çiftçiler kendilerini toprakla tarımla meşgul ettikleri için bu desteklerden haberdar olamıyorlar. Çiftçilerin üretimini kolaylaştırıcı ve ürettikleri malın pazarını bulabilecekleri bir ortam hazırlayacağız." diye konuştu. 

Bu haber toplam 8534 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.