|

Münbiç sizi bekliyor

Münbiç’in önemli aşiretlerinden birinin sözcülüğünü yapan Seyf Ebu Hadi, Yeni Şafak için kısa bir şehir turu atıp bunu cep telefonuna kaydetti. Hadi, gönderdiği ilginç videonun sonunda “Yeni Şafak Münbiç’e hoş geldiniz” yazılı not ekledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:11 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Seyf Ebu Hadi’nin ‘Yeni Şafak Münbiç’e hoş geldiniz’ yazılı notu.
Seyf Ebu Hadi’nin ‘Yeni Şafak Münbiç’e hoş geldiniz’ yazılı notu.

Münbiç’in önemli aşiretlerinden birinin sözcülüğünü yapan Seyf Ebu Hadi, ‘Münbiç halkının Türk kardeşlerini beklediğini’ söyledi ve Yeni Şafak gazetesi için kısa bir şehir turu atıp bunu cep telefonuna kaydetti. Gazetemize gönderdiği ilginç videonun sonunda Hadi, “Yeni Şafak Münbiç’e hoş geldiniz” yazılı notu gösteriyor.


Münbiç genelinde 6 ay önce ABD’li askerlerin günlük devriye faaliyetinde bulunduğunu ve bazı Amerikalıların kentte kaldığını belirten Ebu Hadi, son 3 gündür bölgede devriye atan Amerikalıya rastlamadığını anlattı. Genellikle 9 araçtan oluşan konvoyla dolaşan ABD askerlerinin ortada görünmediğini, bunun yanında terör örgütü mensuplarının da şehir merkezine hiçbir biçimde uğramadığını kaydeden Hadi, “Onbinlerce Münbiç’li PKK’ya karşı harekete geçmek için bir kıvılcım bekliyor” diye konuştu.


Erdoğan’ın “Tel Abyad ve Re’sul Ayn ile birlikte Münbiç de temizlenecek” sözlerinin büyük çoşku ve heyecanla karşılandığını bildiren Hadi, “Süreç Münbiç’le bitmeyecek. Sayıları 15 bin olan ÖSO güçlerine Münbiç’ten en az 5 bin savaşçı daha katılır. Teröristleri Rakka’ya kadar kovalayacağız” açıklaması yaptı.


#Münbiç
#aşiret
#Seyf Ebu Hadi
#Not
#Mesaj
5 yıl önce