Mültecilere destek

Sosyal sorumluluk çalışmalarına ara vermeksizin devam eden Dicle Elektrik Dağıtım, şefkat elini Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman’daki mültecilere de uzattı. Dağıtım bölgesindeki iller Suriye ve Irak gibi çatışmaların eksilmediği ülkelere komşu olan Dicle Elektrik, şimdiye kadar savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere ciddi ölçüde yardımlarda bulundu.

Mültecilere destek

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizdeki mültecilerin sorunları, dün kutlanan ‘20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’ ile bir kez daha gündeme geldi. Başta Suriye ve Irak olmak üzere yakın coğrafyamızda yaşanan çatışmalar ve savaşlardan kaçanların önemli bir kısmı güvenli liman olarak Türkiye’yi görüyor. Böyle olunca da son dönemde ülkemize çoğu Suriye’li olmak üzere 2.5 milyon dolayında mülteci geldi. Bir çoğu sınır illeri Mardin, Şırnak, Şırnak’ın yanı sıra Diyarbakır ve Batman illerinde kurulan geçici kamplarda yaşayan mültecilere Güneydoğu’nun en büyük özel şirketi konumundaki Dicle Elektrik yardım elini uzatmaktan çekinmedi.

ŞANLIURFA’DAKİ MÜLTECİLERE YARDIM

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kurulan çadır kentte yaşayan Suriyeli bin mülteciye bir ay boyunca düzenli kahvaltı veren Dicle Elektrik, Arin Mirxan, Kader Ortakaya, Kobani, Külünçe, Konteyner Kentler ile Nejat Suphi çadır kentte elektrik altyapısını gerçekleştirdi.

BATMAN’DAKİ YEZİDİLERE DE YARDIM EDİLDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün tehdidinden kaçarak Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı köylere sığınan Yezidilerin yaşadığı çadır kentin de elektrik sorununu çözen Dicle Elektrik, ilçeye bağlı Üçkuyular, Kışlacık, Oğuz, Onbaşı ve Kumgeçit köylerinin elektrik şebekelerini de buraya yerleştirilen mülteciler için yeniledi.

DİYARBAKIR’DA YAPILAN YARDIMLAR

Suriye’den kaçan bir başka Yezidi mülteci gurubunun yerleştirildiği Diyarbakır’daki Şengal Kampı’ndaki elektrik şebekesi için 30 bin lira tutarında kablo kullanan Dicle Elektrik Dağıtım, burada yaşayanların kışın üşümemesi için ise battaniye yapımında kullanılması için 23 bin liralık polar kumaş yardımında bulundu. Yine kış mevsiminde Yezidi mültecilerin üşümemesi için çadırlara 110 bin lira tutarında zemin kaplama malzemesi yardımında bulundu. Dicle Elektrik Dağıtım, Ergani ilçesindeki Suriyeli mültecilere ise 64 bin lira tutarında gıda malzemesi dağıttı.

MARDİN VE ŞIRNAK’TAKİ MÜLTECİLER

Suriye sınırında bulunan ve en fazla mültecinin barındırıldığı iller arasında yer alan Mardin’de de Dicle Elektrik zor durumdaki bu insanlara yardımlarını aksatmadı. Nusaybin’deki mülteci kampına özel fider çekilerek kesintisiz enerji sağlanırken, Midyat’ın Çayırlı köyü Çörüklü mezrasındaki mülteci kampı için enerji tesisatı çekildi. Mardin merkezde yeni otogara yerleştirilen Ezidi mülteciler ile Midyat’taki Suriyeli ve Iraklı mülteciler için oluşturulan kamplara enerji hattı çekildi. Bu arada, Derik ilçesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı kampın enerji sorununu gidermek için buraya özel fider çekildi.

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak’ta bulunan kampta barınan Ezidilere ise kış mevsiminde ısınabilmeleri için 150 adet kömür sobası dağıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz