Gündem Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül tekrar gözaltına alındı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül tekrar gözaltına alındı

Paylaş
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül tekrar gözaltına alındı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül mahkemedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcı bu kararın ardından kısa sürede itiraz etti. 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi hakimi savcının bu itirazını reddetti. Saldırgan akşam saatlerinde tekrar gözaltına alındı. Emniyete götürülen Mehmet Ali Aligül'ün bugün sabah mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi

Müjdat Gezen Sanat Merkezine saldıran Mehmet Ali Aligül, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi 19 Şubat gecesi kundaklanmıştı. Konuya ilişkin birçok ünlü oyuncunun da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenleyen Müjdat Gezen şunları söylemişti:

"Yangınlar, alevler bizim içimizdeki alevleri söndürümez. İçimizde ateş farlı bir ateş. Atatürk ateşi, Cumhuriyet ateşi. Ona bir şey olmuyor . Yalnız birazdan izleyeceğiniz görüntüde bu okulun neden yanmadığını, koruyucusunun kim olduğunu çok güzel göreceksiniz. Çok hoşunuza gidecek o görüntü.


Müjdat Gezen: Bu saldırı terör suçuna giriyor


TEKRAR GÖZALTINA ALINDI


Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Mehmet Ali Aligül'ü gözaltına aldı. Emniyete götürülen Mehmet Ali Aligül'ün bugün sabah mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

TEK BAŞIMA YAPTIM



Polisteki ifadesinde olayı tek başına yaptığını söyleyen Mehmet Ali Aligül, "Olay gecesi 23.00 sıralarında tek başına evden çıktım. Evdekilere, biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Dışarı çıktıktan sonra önce bir benzin istasyonuna giderek elimdeki pet şişeye benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış çephesine döktükten sonra ateşe verdim" dedi.

EVİME DÖNÜM UYUDUM, PİŞMANIM


Olay sırasında binanın boş olduğunu düşündüğünü söyleyen kundakçının "Alevler etrafı sarınca oradan ayrıldım. Evime döndüm. Hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum. Pişmanım" dediği öğrenildi.



'BURASI DÜNYANIN İLK VE TEK PARASIZ ÖZEL OKULU'


Alevlerin arasında bronzdan Atatürk silüetini çok net göreceksiniz. Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu, 26 yıldır... Burada adı geçen gazete ve Burhan Kuzu böyle bir fiştik atıyor. Yeni Akit gazetesi bundan 2-3 yıl önce bana böyle bir şey yaptığında koruma istemiştim. Emniyet vermemişti. Akit haberini yaptığı son haberden sonra emniyetten bana telefon geldi ’koruma ister misiniz’ diye. Okula eve ve tiyatroya koruma teklifini kabul ettim."

YENİ AKİT'TEN ÇİRKİN PAYLAŞIM


Yeni Akit ise yaşanan olayı sitesinden 'P.....nk' Müjdat'a büyük şok' başlığıyla duyurmuştu. Yeni Akit'in sosyal medya hesabından da yaşanan olay 'P.....nk Müjdat'a büyük şok' ifadesiyle paylaşılmış ve sosyal medyadan ise bu paylaşıma büyük tepki gelmişti.


Yeni Akit'in Müjdat Gezen paylaşımına tepki yağdı


Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişi yakalandı


Vali'den flaş 'Müjdat Gezen' açıklaması