logo

Muhtarların kaderi bir oyla değişti

Muhtarların kaderi bir oyla değişti

Çubuk Muhtarlar Derneği başkanlığına bir seçim döneminin ardından Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan yeniden seçildi. Yapılan seçimde bir oyla muhtarların kaderi değişti.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 9.su olan dernek başkanlığı genel kurul seçiminde 84 mahalle muhtarından 84’si oy kullanılırken 1 oyda geçersiz sayıldı.

Protokol konuşmalarının ardından üç adayın kıyasıya yarıştığı seçimde Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan 31, Aşağı Çavundur Mahalle Muhtarı Abdullah Esre 30 ve Susuz Mahallesi Muhtarı Hüseyin Biçer Susuz 22 oy aldı.

Çubuk Muhtarlar Derneğinin yeni yönetim kurulu üyeleri Hikmet Oran,  Salih Sadi Saat, Aytekin Şen, Ferudun Tokmak, Mehmet Gülmez, Mustafa Koç, Satılmış Ertürk, Ahmet Saydam, Ayhan Şahan ve Haydar Kaya’den oluştu.

Genel kurula, Ankara Ak Parti Milletvekili Orhan Yeğin, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, belediye meclis üyeleri, siyasiler, STK temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Son zamanlarda sosyal medyadan bir takım kişiler tarafından yapılanları tasvip etmediklerini vurgulayan Başkan Demirbaş, Çubuk’un 1882 yılında kurulduğunu ve 137 yıllık bir tarihi olduğunu kaydederek, sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişten bu güne kadar ilçemizde bu döneme kadar seçilmiş bir insanın var olarak kabul edilmediği bir başka dönem görmedim. Değerli arkadaşlar Çubuk Belediyesi’nin resmi bir binası, resmi bir makamı, kurumsal bir yapısı, mührü vardır. Hizmetleri yürütmek anlamında, koordine edecek yerde Çubuk Belediyesi’nin makamıdır. Çubuk Belediyesi, ilçesi emlak bürosundan yönetilecek bir belediye değildir arkadaşlar. Bunu seçilmiş olan herkesin kınaması lazım. Bu yönetim şeklinin eğer hukuka, hakka, Çubuk ilçesinde yaşayan insanlara saygısı varsa bunu kınanması lazım. Eğer Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri gelecekse, Büyükşehir’in burada bir varoluşu varsa, hep birlikte hizmet almak için mücadele edeceksek, bir koordinasyon sağlanması lazım ve bunu da yapacak Çubuk Belediyesidir.  Çubuk halkı için 1 metre hizmet yapılacaksa biz her zaman varız. Burada hiçbir hizmet ‘şu hizmet gelmesin’, ‘Şunun adı olur’, ‘Bunun adı olur’ şeklinde engellenemez. Engellediğimiz zaman onun hesabını siz bana sorun.”

Yapılan küçük hizmetlerin en çok hizmet yapıldı gibi kamuoyuna yansıtılmasının uygun olmadığını dile getiren Başkan Demirbaş, “Bazı nedenlerden dolayı hizmetler geri çekildi gibi bir algı oluşturuluyor.  Çubuk halkını cezalandırmak, hizmeti vermemek kimin hakkıdır. Kimin böyle bir hakkı vardır. “Ben oraya kepçe göndermem, hizmet göndermem’’  gibi söyleyenler varmış. Böyle bir şeye kimin cüreti vardır. Eğer kınanacaksa biraz önce söylediğim gibi Çubuk Belediyesi’nin kurumsallığını, makamını yok sayanlar kınanmalıdır” ifadesini kullandı.

Konuşmasının devamında Başkan Demirbaş, ilçeye yapılacak olimpik yüzme havuzu, millet bahçesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite’sinin ilçede yapacağı projeleri hakkında da bilgi verdi. 

Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın ilçede ‘Cumhur İttifakı’ olarak seçime giren ve yüzde 65 oy aldığını hatırlatan Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu’da, “ilçenin tek seçilmiş yetkilisi var o da Ak Parti ve Cumhur İttifakı adayı Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş” diye konuştu. 

Cumhuriyetçi Hal Partisi İlçe Başkanı Vural Çokcan ise,  Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanın CHP’nin üyesi olduğunu ve ilçeye hizmet için yetkisiz kişilerden ziyade muhtarların kendileriyle iletişime geçmelerini istedi.

#

SENDE YORUM YAZ

10+1 = ?