MUHTARLARDAN TAM DESTEK

MUHTARLARDAN TAM DESTEK

Çıldır Muhtarlar Derneği...

    Çıldır Muhtarlar Derneği Vali Masatlı´nın Ardahan´a atanması ile birlikte göçer hayvanların Ardahan da bir çok soruna sebebiyet vermesinden dolayı çeşitli, tedbirler uygulayarak hayvan girişini yasaklamıştı.

      Bu yılda aynı kararın uygulanması yönünde çalışmalkarın başlaması üzerine Çıldır Muhtarlar Derneği Vali Mustafa Masatlı ve Kaymakam Alper Taş´a bu konuda tam destek verdiğini açıkladı.

       Çıldır Kaymakamlığı Hükumet konağı önünde açıklama yapan Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Arif Uzunkaya " Ardahahan Valimizin geçen yıl aldığı meralarla ilgili komisyon kararı tüm Çıldır halkımızın kanayan yarası olan il dışından gelen hayvanların meralarımızı tahrip etmesinin önüne geçmiştir. Ayrıca mera kapasitemizin hayvan sayısına denk olmasından ötürü alınan kararın ne kadar isabetli olduğunuda gözler önüne sermektedir. Geçen yıl yaz ayında hayvan eti, sütü ve arı balında geçmiş yıllara nazaran artışlar tespit edilmiştir. 

        Herkes bilmelidir ki, Çıldır muhtarları olarak vatandaşlarımızla beraber alınan kararın sonuna kadar arkasındayız. Bu sıkıntılı günlerimizde yaşamımızı bir nebzede olsa kolaylaştırmaya çalışan başta Ardahan Valimiz Mustafa Masatlı olmak üzere komisyon üyelerine ve Çıldır Kaymakamımız Alper Taş´a tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim" dedi.