Karadeniz Ereğli'de bilgisayar kursunu tamamlayan 87 köy ve mahalle muhtarına sertifika verildi.

 

Karadeniz Ereğli Halk Eğitim Merkezi ile Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen ve 4 hafta süren bilgisayar kursunu tamamlayan köy ve mahalle muhtarları için İlçe Müftülük Konferans Salonunda sertifika töreni düzenlendi.

4 GRUP HALİNDE DÜZENLENDİ

Törende konuşan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, 4 grup halinde düzenlenen kurslara Ormanlı bölgesinden 17, Çayırlı bölgesinden 19, Çaylıoğlu bölgesinden 28, Yalı boyu bölgesinden de 23 olmak üzere toplam 87 köy ve mahalle muhtarının katıldığını bildirdi.

 

MUHTARLARA BİLGİSAYAR HEDEFİ

Muhtarlara önümüzdeki dönemde bilgisayar temin etmek istediklerini belirten Madenoğlu şunları söyledi: "Bilgisayar bilen ya da sertifika alan muhtarlara bilgisayarı olmayan muhtarlarımıza bilgisayar ile buluşturmak istiyoruz. Bilginin kullanılabilmesi gerekir. Eğer bilgi kullanılmaz ise kısa sürede unutulmaya mahkumdur. Bilgilerin unutulmaması için bilgisayar sağlanması konusunda gayret içerisine gireceğiz"

PROTOKOL SERTİFİKA DAĞITTI

Kursu tamamlayan muhtarlara Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük ve daire müdürleri tarafından sertifikaları verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)