ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

Muhtarların birlik ve beraberliğini artırmak için geleneksel olarak organize edilen iftar yemeği Rize Öğretmenler Evinde düzenlendi.

İftar yemeğine Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Alay Komutanı Hakan Dedebağı, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Ümit Hüseyin Sarı, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ile meclis üyeleri, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, Rize köy mahalle muhtarları, misafirler ve basın katıldı.

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal yemeğe katılan protokol,muhtarlar ve misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, 'Muhtarlar olarak bizler vatandaş gözünde devlet, devlet gözünde vatandaşız.Devletin uygulamaları ayrı ayrı kurumlar, birimler tarafından yürütülse de köy ve mahalle işleri sadece muhtarlar üzerinden yürütülmektedir. Köylüsünün ve mahallelisinin sorunlarıyla ilgilenen, bulunduğu yerin hukukunu, düzenini koruyan zor anlarında yanlarında olan bizleriz.Acı ve mutlulukların paylaşıldığı kişileriz.Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor coğrafyada, Ülkemize yönelik tehlikeleri anlamak ve anlatmakta üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamak konusunda her türlü gayreti göstermeliyiz. Rize Muhtarlar Derneği olarak bizlerin mahalle ve köylerimizin kalkınması dolayısıyla şehrimiz ve Ülkemizin kalkınması en temel amacımız olmuştur. Muhtarların bir araya toplanması bir dernek çatısı altında birleşmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Merkeze bağlı 126 muhtarın 90'nının üyeliğini sağlamış durumdayız. Diğer muhtarların ve derneğin aynı çatı altında birleşmesi konusunda her teklife, yardıma ve desteğe açık olduğumuzu ifade ederiz'dedi.

Editör: Haber Merkezi